ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Πολιτικό Κέντρο για τα ενεργειακά - Στη Μεσσηνία την Πέμπτη ο Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Πολιτικό Κέντρο για τα ενεργειακά - Στη Μεσσηνία την Πέμπτη ο Τσίπρας
Στη σύσκεψη συμμετέχουν και οι αρμόδιοι τομεάρχες Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα, καθώς και σύμβουλοι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι και μέλη του think tank που συγκροτήθηκε πριν λίγο καιρό ΙΝΤΙΜΕ

Συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης, με διευρυμένη σύνθεση, το Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με βασικό αντικείμενο συζήτησης την ένταση της ενεργειακής κρίσης την οποία στην αξιωματική αντιπολίτευση χρεώνουν και στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν και οι αρμόδιοι τομεάρχες Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα, καθώς και σύμβουλοι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι και μέλη του think tank που συγκροτήθηκε πριν λίγο καιρό.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας με on camera δήλωσή του τόνισε πως απαιτούνται άμεσα μέτρα για να μην γίνει η κρίση ανθρωπιστική τραγωδία, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως με την πολιτική του εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα σε βάρος της κοινωνίας.

«Οι καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ενέργεια έχουν αφήσει την κοινωνία, την οικονομία και τους πολίτες έρμαιο της κρίσης», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα κατηγόρησαν την κυβέρνηση πως έχει βάλει ουσιαστικώς πλάτη στο καρτέλ που αισχροκερδεί και χειραγωγεί τις τιμές στη χονδρική αγορά ηλεκτρισμού κι ενώ, με δική της ευθύνη, δεν λειτουργεί η προθεσμιακή αγορά και τα διμερή συμβόλαια, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να είναι απολύτως εκτεθειμένοι στις διακυμάνσεις της τιμής και σε κρίσεις, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η ελληνική αγορά ενέργειας λειτουργεί χωρίς έλεγχο και ρύθμιση από το Νοέμβριο του 2020, γιατί ο κ. Χατζηδάκης περίμενε πως ο ανταγωνισμός θα λύσει τα προβλήματα και θα μειώσει τις τιμές. Η κυβέρνηση επέλεξε οι εταιρείες ενέργειας να συσσωρεύουν ουρανοκατέβατα κέρδη από τον Αύγουστο, με συμμετοχή της ΔΕΗ, εφόσον η πολιτεία και οι ρυθμιστικές Αρχές δεν ελέγχουν την αγορά και η κυβέρνηση επιδοτεί το ράλι ακρίβειας με πόρους για το κλίμα», συμπληρώνουν Φάμελλος- Πέρκα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο κ. Τσίπρας θα περιοδεύσει αύριο Πέμπτη στο νομό Μεσσηνίας, εγκαινιάζοντας νέο κύκλο περιοδειών ανά την περιφέρεια με αφορμή και το τρίτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στα μέσα Απριλίου και με τις εκλογές να μην απέχουν πλέον πολύ, όπως πιθανολογούν στην Κουμουνδούρου.

Στις 11.30 θα επισκεφθεί την αγορά της Καλαμάτας, ενώ στις 12.30 είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με αγρότες στην πλατεία της Μικρομάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ