ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας θέτει το ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα

Ο Τσίπρας θέτει το ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα
«Απολύτως ανοχύρωτη η χώρα με ευθύνη Μητσοτάκη», υποστήριξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου, και έθεσε το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την πρόβλεψη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού έφερε τρομακτική ακρίβεια πολύ πριν τον πόλεμο, τώρα δεν αποκλείεται να δραπετεύσει με εκλογές έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή (Τετάρτη) συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε πως η χώρα με ευθύνη Μητσοτάκη έχει μείνει απολύτως ανοχύρωτη μπροστά στην επικείμενη κλιμάκωση της ενεργειακής κρίσης, γεγονός που μπορεί να επιφέρει, όπως είπε, σοβαρότατες συνέπειες στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στη λειτουργία της οικονομίας.

Τέλος, εκτίμησε πως με αυτά τα δεδομένα το ενδεχόμενο εκλογών είναι εξαιρετικώς πιθανό και ζήτησε την εκλογική ετοιμότητα του κόμματος.

Όπως είπε:

«Η ευθύνη Μητσοτάκη είναι δραματική. Αποδόμησε την ενεργειακή στρατηγική της χώρας κι έφερε την τρομακτική ακρίβεια πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Δούλεψε για τα funds και τα καρτέλ της ενέργειας κι όχι για τους καταναλωτές. Φοβάμαι πως υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο για διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας, αλλά και για επιστροφή σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται ο κ. Μητσοτάκης να επιλέξει να δραπετεύσει άμεσα. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για εκλογές πολύ σύντομα κι ακόμα πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να βγάλουμε ξανά την κοινωνία και την οικονομία από μια κρίση που κυβέρνηση της Δεξιάς μας κληρονομεί».

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας σε on camera δήλωσή του τόνισε πως «οι καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ενέργεια έχουν αφήσει την κοινωνία, την οικονομία και τους πολίτες έρμαιο της κρίσης».

«Σήμερα που ακόμα και η Κομισιόν προτρέπει τα κράτη- μέλη να βάλουν διατίμηση, μέχρι και να κρατικοποιήσουν υποδομές αν χρειαστεί, ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον ανήξερο, στέλνει δήθεν επιστολές και υπόσχεται νέα μέτρα στήριξης», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «χρειάζονται μέτρα άμεσα και ουσιαστικά για να ανακόψουν την ακρίβεια: πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου, άμεση μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, άμεση μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ».

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να παριστάνει τον πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης, τον πρωθυπουργό της δικαιολογίας, είναι καλύτερα να δρομολογήσει τις διαδικασίες προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση ευθύνης, για να μην εξελιχθεί η σημερινή κρίση σε ανθρωπιστική τραγωδία», κατάληξε ο κ. Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ