ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: «Τα golden boys του Μητσοτάκη δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους»

Ηλιόπουλος: «Τα golden boys του Μητσοτάκη δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους»
«Η ακρίβεια είναι επιλογή της κυβέρνησης. Αδράνησε επί μήνες και τώρα προκλητικά μεταθέτει  την ευθύνη στις διεθνείς εξελίξεις», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία INTIME NEWS

«Τη στιγμή που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας και η βενζίνη ξεπερνά τα δύο ευρώ το λίτρο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ και δεκάδες στελέχη θα απολαμβάνουν τα μπόνους που έδωσαν στον εαυτό τους, ύψους μέχρι 60.000 ευρώ», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, σε on camera δήλωσή του, την Πέμπτη.

«Η ακρίβεια είναι επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αδράνησε επί μήνες και τώρα προκλητικά μεταθέτει την ευθύνη στις διεθνείς εξελίξεις», προσθέτει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να μην οδηγηθεί η χώρα σε ανθρωπιστική κρίση: «αύξηση του βασικού μισθού, μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής, πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Τη στιγμή που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας και η βενζίνη ξεπερνά τα δύο ευρώ το λίτρο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ και δεκάδες στελέχη θα απολαμβάνουν τα μπόνους που έδωσαν στον εαυτό τους, ύψους μέχρι 60.000 ευρώ.

Η ακρίβεια είναι επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αδράνησε επί μήνες και τώρα προκλητικά μεταθέτει την ευθύνη στις διεθνείς εξελίξεις.

Δεν υπάρχει στιγμή για χάσιμο. Άμεσα μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας:

  • Αύξηση του βασικού μισθού.
  • Μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής.
  • Πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου.

Αυτά τα μέτρα είναι ήδη πραγματικότητα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Τελευταία παραδείγματα η Κύπρος, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Αυτά τα μέτρα είναι η ανάσα που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Αυτά τα μέτρα είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για να μην οδηγηθεί η χώρα σε ανθρωπιστική κρίση».

Η απόφαση για τα μπόνους στα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ