ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας παίρνει πάνω του και την εγγραφή νέων μελών

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας παίρνει πάνω του και την εγγραφή νέων μελών
Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη και να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες πρέπει να εγγραφούν μέχρι τις 22 Μαρτίου

«Γίνε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοκρατία στην εξουσία», τιτλοφορείται η νέα καμπάνια της Κουμουνδούρου για την εγγραφή μελών, με το ανάλογο σποτ στο οποίο έχουν συμπεριληφθεί εικόνες κι από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένεται και σποτ στο οποίο θα πρωταγωνιστεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το έχει πάρει προσωπικά ώστε να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των μελών του κόμματος, που σήμερα παραμένει βαλτωμένος γύρω στις 60.000.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη και να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες για τους σύνεδρους, αλλά και τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή -εφόσον εγκριθεί η σχετική πρόταση Τσίπρα από το συνέδριο- πρέπει να εγγραφούν μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και ύστερα από σχετική εισήγηση του κ. Τσίπρα δόθηκε παράταση μιας εβδομάδας, αφού η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 15 του μηνός.

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, πάντως, δεν είχε σταλεί κάποια σχετική εγκύκλιος από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Όπως κι αν έχει, και μετά από τις 22 Μαρτίου θα μπορούν να γίνουν μέλη όσοι το επιθυμούν, αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές που ξεκινούν το τριήμερο 1η με 3 Απριλίου με την εκλογή των περίπου 5.000 συνέδρων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον δρόμο για το συνέδριό του ξεκινά την καμπάνια του κι απευθύνεται σε κάθε αριστερό και προοδευτικό πολίτη, καλώντας τον να λάβει μέρος. Μέσα από τη συμμετοχή του να κάνει πραγματικότητα τις αναγκαίες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές. Να δυναμώσει τη φωνή της Αριστεράς, της προόδου, της δημοκρατίας. Να δυναμώσει τη δική του φωνή. Για μια νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή», αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το σποτ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση δίνουν έμφαση στις αξίες της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, τονίζοντας με νόημα πως δεν υπάρχει μέση οδός, προσθήκη που αποδίδεται σε σχετική επιμονή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της Ομπρέλας, η οποία επιθυμεί η έννοια της Αριστεράς να αποτελεί το σημείο αναφοράς και του μετασχηματισμένου κόμματος.

Στο μεταξύ, συζητείται σήμερα Παρασκευή στη Βουλή (10 π.μ.) η επίκαιρη επερώτηση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για την «αποτυχημένη διαχείριση, την υγειονομική τραγωδία και τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τους θανάτους διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ», όπως αυτή τιτλοφορείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ