ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε μιντιακό πόλεμο - Επιστολή στον ALPHA, ζητά παραίτηση Ζούλα από ΕΡΤ

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε μιντιακό πόλεμο - Επιστολή στον ALPHA, ζητά παραίτηση Ζούλα από ΕΡΤ
«Η διαφάνεια αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση της τρωθείσας εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις έρευνες κοινής γνώμης κι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλουμε συνεχώς να πιέζουμε» τονίζουν στην Κουμουνδούρου ΙΝΤΙΜΕ

Με επιστολή του προς τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ενημέρωσε τη διεύθυνση του σταθμού για τις ενέργειες του κόμματος προκειμένου να δημοσιοποιήσει η εταιρεία ABACUS RESEARCH τα αστάθμητα δεδομένα των ερευνών της που δημοσιοποιήθηκαν από τη συχνότητα του καναλιού και ζήτησε στο πλαίσιο της δεοντολογίας και στο όνομα της διαφάνειας ο τηλεοπτικός σταθμός, ως εντολέας των ερευνών, να απαιτήσει από την εταιρεία τη δημοσιοποίηση των αστάθμητων δεδομένων των ερευνών της.

Η επιστολή αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών τόσο προς την Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων, αλλά και προς τη Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για προηγούμενη έρευνα της ίδια εταιρείας, η οποία και πάλι προβλήθηκε από τον ALPHA στις 26 Ιανουαρίου, όπου υπήρξε αρνητική απάντηση.

«Η διαφάνεια αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση της τρωθείσας εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις έρευνες κοινής γνώμης, αλλά και προς τα Μέσα Ενημέρωσης κι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλουμε συνεχώς να πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση», υπογραμμίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η επιστολή Ηλιόπουλου στον ALPHA

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία απαντούν και στις «πηγές της ΕΡΤ» που είχαν με τη σειρά τους απαντήσει στον κ. Ηλιόπουλο ως προς τον ανταποκριτή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Μόσχα.

«Στα πρότυπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Ζούλας, κοροϊδεύει τους πολίτες μπροστά στα ίδια τους τα μάτια. Ο κ. Ζούλας προκειμένου να απαντήσει στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο, δεν τόλμησε να εκδώσει μια στοιχειώδη ανακοίνωση, αλλά κατέφυγε στην μέθοδο των “πηγών της ΕΡΤ”, πίσω από τις οποίες φυσικά βρίσκεται ο ίδιος. Οι “πηγές της ΕΡΤ”- Ζούλας, λοιπόν, αναφέρουν ψευδώς ότι η ΕΡΤ ποτέ δεν απέκρυψε πως ο εν λόγω δημοσιογράφος μετέδιδε από τη Μόσχα “ανταπόκριση” μέσα από το σπίτι του στην Κυψέλη. Όμως τα βίντεο των “ανταποκρίσεών” του διαψεύδουν απολύτως τις “πηγές” και ξεσκεπάζουν το φιάσκο Ζούλα το οποίο προσβάλει ανεπανόρθωτα την ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και εκθέτει τους έντιμους δημοσιογράφους της.

Αναμένουμε την αυτονόητη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, αλλά και της δικαιοσύνης. Η παραίτηση όλων των υπευθύνων ξεκινώντας από τον ανεύθυνο πρόεδρο της ΕΡΤ είναι μονόδρομος ως ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας μετά τα χυδαία ψέματα και την παραπληροφόρηση», καταλήγουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ