ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποδόμησης του Τσίπρα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - «Βλέπει» εκλογές τον Μάιο

Για ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποδόμησης του Τσίπρα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - «Βλέπει» εκλογές τον Μάιο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή INTIME

Η τελευταία δημοσκόπηση της Abacus που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποδόμησης του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα κι αυτό γιατί παραμένει το ισχυρό χαρτί του κόμματός του για επικράτηση στις προσεχείς εκλογές.

Αυτό το οποίο προκάλεσε το μεγαλύτερο εκνευρισμό, αλλά και πικρόχολα σχόλια στην Κουμουνδούρου ήταν το «εύρημα» πως μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία η Abacus εμφανίζει μόνο το 34% να έχει θετική γνώμη για τον κ. Τσίπρα, το 40% να έχει ουδέτερη και το 26% αρνητική.

Με λίγα λόγια, μόνο ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία εμφανίζεται να έχει θετική γνώμη για τον πρόεδρο του κόμματος της επιλογής του όταν μάλιστα, στην Ελλάδα ιδίως, είναι γνωστό πόσο συνδέεται η επιλογή κόμματος με το πρόσωπο που είναι ηγέτης του.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση στέκονται και στο ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που η συγκεκριμένη εταιρεία δίνει διψήφια διαφορά υπέρ της ΝΔ σε δυσμενή συγκυρία για την κυβέρνηση και την ώρα που οι υπόλοιπες εταιρείες δίνουν μικρότερες διαφορές.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα φέρει στη Βουλή νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το ακόμα πλειοψηφικότερο, γιατί στο τέλος αυτό θα ευνοήσει το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που θα είναι πρώτο κόμμα.

Στο ίδιο πλαίσιο, προβλέπουν πως ο πρωθυπουργός θα στήσει κάλπες εντός του Μαΐου, πιθανόν στις 22 του μήνα, προκειμένου να ανακόψει τη ραγδαία φθορά του από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας που απομυζά τα λαϊκά εισοδήματα.

Ως προς τα εσωκομματικά, φαίνεται πως οι διάφορες προεδρικές τάσεις- Κίνηση Μελών, ΡΕΝΕ, πασοκογενείς- συνασπίζονται ενόψει συνεδρίου στο πρότυπο της αντιπολίτευσης της Ομπρέλας, προκειμένου να περάσουν άνετα οι προτάσεις του κ. Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ