ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τις «κόκκινες» γραμμές στα ελληνοτουρκικά υπενθύμισε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Τις «κόκκινες» γραμμές στα ελληνοτουρκικά υπενθύμισε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη
Σε ανθρώπινο επίπεδο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε τον πρωθυπουργό αν παρουσιάζει συμπτώματα του κορονοϊού, ευχόμενός του και τηλεφωνικώς καλή ανάρρωση

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η 20λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα της Δευτέρας, κατά την οποία ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιοποίησε την ευκαιρία προκειμένου να επαναλάβει στον κ. Μητσοτάκη πως θέση του κόμματός του είναι οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας και σε ανώτερο επίπεδο με την Τουρκία, υπέρ του διαλόγου αλλά με σαφείς «κόκκινες» γραμμές», οι οποίες αφορούν τη συζήτηση αποκλειστικώς και την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, εφόσον δεν βρεθεί λύση, των αλληλένδετων ζητημάτων του καθορισμού υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, ενημερώθηκε από τον κ. Μητσοτάκη για τα επόμενα βήματα στο δρόμο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τον Απρίλιο και το Ανώτατο Συνέδριο Συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών το φθινόπωρο.

Σε ανθρώπινο επίπεδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ρώτησε τον πρωθυπουργό αν παρουσιάζει συμπτώματα του κορωνοϊού, ευχόμενός του και τηλεφωνικώς καλή ανάρρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ