ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας θα επιμείνει στην πρότασή του για το Ταμείο Ανάκαμψης-Την Πέμπτη Θεσσαλονίκη

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας θα επιμείνει στην πρότασή του για το Ταμείο Ανάκαμψης-Την Πέμπτη Θεσσαλονίκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας INTIME

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, όπως αυτή υποβλήθηκε με σχετική επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, για τη συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα ελέγχει πού, πώς και τι ποσά διοχετεύονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ δεν ήρθε από το πουθενά ούτε θα σταματήσουν εδώ σχετικές θεσμικές πρωτοβουλίες του.

Όπως υπενθυμίζουν στο CNN Greece στενοί συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είχε καταθέσει σχετική πρόταση και πριν το κύμα ακρίβειας σαρώσει τα νοικοκυριά, προσθέτοντας με νόημα πως θα επιμείνουν στην πρότασή τους.

«Τα δεκάδες δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ είτε θα σώσουν την ελληνική κοινωνία είτε, αν διατεθούν σε δέκα οικογένειες φίλων του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα μας φέρουν πίσω σε προ δεκαετίας μνημονιακές καταστάσεις τις οποίες προσπαθούμε να ξεχάσουμε. Το εισπράττει κι ο Αλέξης Τσίπρας στις περιοδείες του πως η χρονική περίοδος είναι οριακή. Πολλοί επαγγελματίες του λένε πως θα αναγκαστούν να κλείσουν τα μαγαζιά τους και πολλοί πολίτες πως επιστρέφουν σε συνθήκες φτωχοποίησης της προηγούμενης δεκαετίας», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση Τσίπρα για συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ έχει ως στόχο τη διαφάνεια στην αξιοποίησή τους, την εποπτεία, τον έλεγχο, τη συνεχή αξιολόγηση κι επαναξιολόγηση του τρόπου χρηματοδότησης, του τρόπου εφαρμογής και την πορεία υλοποίησης των δράσεων και των οροσήμων που αφορούν τους συγκεκριμένους ευρωπαϊκούς πόρους.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας θα έχει σήμερα Τετάρτη συναντήσεις με εκπροσώπους των αρτοποιών, μιας και το κύμα ακρίβειας στις πρώτες ύλες και την ενέργεια συμπαρασύρει στα ύψη και την τιμή του ψωμιού, καθώς και με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ αφού η κυβέρνηση επιχειρεί, διά της πλαγίας μέχρι στιγμής και της διαχείρισης των υποδομών, την ιδιωτικοποίηση και του νερού.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, των ανά τη χώρα περιοδειών του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ