ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε συντροφικό κλίμα οι προσυνεδριακές συνελεύσεις - Το πρόγραμμα Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

ΣΥΡΙΖΑ: Σε συντροφικό κλίμα οι προσυνεδριακές συνελεύσεις - Το πρόγραμμα Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου INTIME

Η προσεχής Δευτέρα 21 Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή μελών στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογή συνέδρων, διαδικασία που θα λάβει χώρα το τριήμερο 1 με 3 Απριλίου.

Το τρίτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 14 με 17 Απριλίου.

Αυτό το χρονικό διάστημα- αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Μαρτίου- πραγματοποιούνται στις κατά τόπους και κλάδους Οργανώσεις Μελών προσυνεδριακές συνελεύσεις στις οποίες ρόλο εισηγητή αναλαμβάνουν κεντρικά στελέχη- μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης και της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Για παράδειγμα, την Τετάρτη την εισήγηση στην Οργάνωση Μελών Παγκρατίου πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναλόγως του μεγέθους κάθε Οργάνωσης και του ενδιαφέροντος που προκύπτει μπορεί να πραγματοποιηθεί- κι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις- και δεύτερη ή και τρίτη συνέλευση, με διεξοδικότερη συζήτηση του κειμένου θέσεων του συνεδρίου και του νέου καταστατικού.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece από στελέχη που έχουν συμμετάσχει σε αρκετές συνελεύσεις, το κλίμα είναι πολύ καλό, «συντροφικό» το χαρακτηρίζουν, και οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση τυγχάνουν θερμότατης υποδοχής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ήρεμο κλίμα δεν οφείλεται, «όπως θέλουν να παραπληροφορούν κάποιοι καλοθελητές», στην ανάγκη πολιτικής επιβίωσης ούτε είναι απότοκο κάποιας προεκλογικής συσπείρωσης ή της πρόσφατης προειδοποίησης Τσίπρα ακόμα και για διαγραφές εκείνων που ξεπερνούν τα όρια στην εσωκοματική αντιπαράθεση.

«Η ακραία ρητορική ορισμένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευτυχώς δεν έχει βρει θέση στις προσυνεδριακές συνελεύσεις, αφού όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τι διακυβεύεται κυρίως για τη χώρα», προσθέτουν στην Κουμουνδούρου.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της εξωστρέφειας εντάσσεται η νέα περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σήμερα στις 11.00 π.μ. πραγματοποιεί περιοδεία στην κεντρική αγορά της Καλαμαριάς (εκκίνηση από το θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»), ενώ στις 12:00 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμη Κιουρτζή, και τον αντιπρόεδρο, Χρήστο Σταυράκη, (Εθνικής Αντιστάσεως 82, πρατήριο καυσίμων ΕΚΟ).

Στις 13:30 θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της εταιρείας Ohonos Snack στη ΒΙΠΕ Σίνδου.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ