ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα στήριξης: Στο πρότυπο του Freedom Pass η καταβολή του επιδόματος κίνησης

Νέα μέτρα στήριξης: Στο πρότυπο του Freedom Pass η καταβολή του επιδόματος κίνησης
Η ενίσχυση θα ξεπεράσει όπως εγκαίρως έγραφε το CNN Greece τα 15 λεπτά το λίτρο και θα κινηθεί στην περιοχή των 20 λεπτών INTIME

Τη φόρμουλα του Freedom Pass επιλέγει σύμφωνα συγκλίνουσες πληροφορίες η κυβέρνηση για να την καταβολή του επιδόματος κίνησης προς τους δικαιούχους καταναλωτές.

Η ενίσχυση θα ξεπεράσει όπως εγκαίρως έγραφε το CNN Greece τα 15 λεπτά το λίτρο και θα κινηθεί στην περιοχή των 20 λεπτών, ενώ ακόμη υψηλότερη θα είναι η επιδότηση των ποσοτήτων καυσίμων για τις νησιωτικών περιοχές.

Σε ότι αφορά στη διαδικασία για τη λήψη του επιδόματος κίνησης, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα στην ειδική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει για αυτόν τον σκοπό.

Μετά από τις απαραίτητες διασταυρώσεις μέσω της βάσης δεδομένων της ΑΑΔΕ, για την ύπαρξη του οχήματος αλλά και για την πλήρωση των εισοδηματικών κριτηρίων, θα ακολουθεί η καταβολή του βοηθήματος που θα αντιστοιχεί στο ποσό της υπερβάλλουσας αύξησης των τιμών για 60 λίτρα ανά μήνα ή για 180 λίτρα το τρίμηνο.

Η πίστωση των χρημάτων θα γίνεται είτε στο iban του λογαριασμού που έχει δηλωθεί στην ΑΑΔΕ για τις συναλλαγές με την εφορία, είτε μέσω μιας προπληρωμένης κάρτας όπως είχε γίνει το πάσο ελευθερίας στους εφήβους.

Μητσοτάκης: Ενισχύσεις για νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του ανακοίνωσε παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας ύψους 1,1 δισ. που απευθύνονται σε 3,2 εκατ. πολίτες.

Πρόκειται όπως είπε για μελετημένες παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Στις παρεμβάσεις η ισχύ των οποίων θα έχει διάρκεια τριών μηνών (Απρίλιο, Μάιο και τον Ιούνιο) συγκαταλέγονται:

  • έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους
  • γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος
  • απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων αλλά και
  • ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται από τον νέο, χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και από την επικείμενη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού. «Γιατί οι μισθοί στη χώρα μας είναι, δυστυχώς, ακόμα χαμηλοί. Και η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα. Είναι μία πρωτοβουλία η οποία έρχεται σε συνέχεια των 2,6 δισ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί από το ξέσπασμα της ενεργειακής αναστάτωσης. Και για μέτρα που θα ισχύουν για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, η εφαρμογή των μέτρων θα είναι απλή και θα εξηγηθεί αύριο αναλυτικά από τους αρμόδιους υπουργούς.

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:

Μητσοτάκης: Ενισχύσεις για νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ - Όλα τα μέτρα στήριξης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ