ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πλασιέ των καρτέλ η ΝΔ λέει «όχι» σε πλαφόν στις τιμές ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ: Πλασιέ των καρτέλ η ΝΔ λέει «όχι» σε πλαφόν στις τιμές ενέργειας

«Τη στιγμή που νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στενάζουν από τους λογαριασμούς του ρεύματος κι ο τόπος βοά για τα υπερκέρδη της ΔΕΗ κι άλλων παρόχων στις πλάτες των καταναλωτών, οι εκπρόσωποι της ΝΔ εμφανίζονται δημοσίως ως εκπρόσωποι των καρτέλ με γελοία επιχειρήματα και υπεκφυγές», τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζουν δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ, Τάσου Γαϊτάνη, σύμφωνα με την οποία αν μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, δεν θα προσφέρεται ηλεκτρικό ρεύμα και θα έχουμε μπλακ άουτ.

Στέκονται και σε δήλωση του Νίκου Ρωμανού, διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, ο οποίος διαφώνησε πως υπάρχει κερδοσκοπία και υποστήριξε πως δεν είναι το πρωτεύον να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Το συμπέρασμα είναι ένα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να στηρίξει την κοινωνία στηρίζει τα καρτέλ. Αντί να αξιοποιήσει τα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις εισηγήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά πολίτες και επιχειρήσεις απέναντι στην ακρίβεια, βάζει πλάτη στα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών», καταλήγουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Οι δηλώσεις Γαϊτάνη- Ρωμανού:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ