ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας θα συνεχίσει να απαντά με εξωστρέφεια στα «tea party» της Ομπρέλας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας θα συνεχίσει να απαντά με εξωστρέφεια στα «tea party» της Ομπρέλας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση δεν πρόκειται να δίνει τροφή για εσωκομματικό κουτσομπολιό, συνεχίζοντας τις ανά τη χώρα περιοδείες του και την επαφή του με τους πολίτες από τους οποίους εισπράττει και δίνει δύναμη, όπως σημειώνουν συνεργάτες του INTIME NEWS / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να απαντά με εξωστρέφεια στην εσωστρέφεια που αναπαράγει με κάθε ευκαιρία η εσωκομματική αντιπολίτευση.

Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία περιόδευε την Πέμπτη στην Καλαμαριά και στη Σίνδο, η Ομπρέλα διοργάνωνε «tea party» εκλεκτών της δημοσιογράφων προκειμένου να κατακεραυνώσει τις προτάσεις Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, προτάσεις που την «πονάνε» και περισσότερο, πόνο που μασκαρεύει πίσω από καταγγελίες για αρχηγισμούς, αντιγραφές αποτυχημένων μοντέλων κι εκδίωξη των κομματικών μυρμηγκιών για χάρη των «σελέμπριτι».

Προεδρικοί, μάλιστα, χαμογελούν ειρωνικώς στο άκουσμα πως από την Ομπρέλα δεν πρόκειται να κατεβάσουν ανθυποψήφιο στον κ. Τσίπρα.

«Αν κατέβαζαν, θα αποκαλυπτόταν ακόμα πιο εντυπωσιακά η γύμνια τους στα απλά μέλη του κόμματος που απέχουν από βυζαντινισμούς μιας κλίκας ανθρώπων οι οποίοι δεν μπορούν να απαγκιστρωθούν από τις πριμοδοτημενες θέσεις τους», σχολιάζουν σκωπτικά οι ίδιες πηγές.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να δίνει τροφή για εσωκομματικό κουτσομπολιό, συνεχίζοντας τις ανά τη χώρα περιοδείες του και την επαφή του με τους πολίτες, από τους οποίους εισπράττει και δίνει δύναμη, όπως σημειώνουν συνεργάτες του.

Στο ευρύτερο πολιτικό τοπίο, στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως η προστασία των καρτέλ είναι το βασικό του μέλημα από το ξέσπασμα της ακρίβειας στην αγορά ενέργειας και τις αλυσιδωτές αυξήσεις που έχει επιφέρει σε όλη την αγορά.

«Βγαίνουν πλέον ανοιχτά κι απορρίπτουν το ενδεχόμενο να μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, παρότι είναι ένα μέτρο που έχει υιοθετηθεί σε πολλές άλλες χώρες. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, συγκεκριμένα, διαφώνησε πως υπάρχει κερδοσκοπία και δήλωσε πως δεν είναι το πρωτεύον να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ταυτοχρόνως, δεν γίνεται κανένας ουσιαστικός έλεγχος για την αντιμετώπιση των καρτέλ, όπως επίσης δεν αξιοποιούνται τα εργαλεία της ΕΕ, ούτε εισακούονται οι εισηγήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Εν ολίγοις, τα συμφέροντα των λίγων βρίσκονται πάνω από τα συμφέροντα των πολλών», παρατηρούν στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ