ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Εκ παραδρομής αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ότι ο ανταποκριτής στη Ρωσία μετέδιδε από τη Μόσχα

Οικονόμου: Εκ παραδρομής αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ότι ο ανταποκριτής στη Ρωσία μετέδιδε από τη Μόσχα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε η οποιαδήποτε πρόθεση παραπλάνησης εκ μέρους της δημόσιας τηλεόρασης INTIME

Σε λάθος εκ παραδρομής απέδωσε ο Γιάννης Οικονόμου το λεγόμενο στον κόσμο της τηλεόρασης «σούπερ» το οποίο εμφάνισε τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα Αχιλλέα Πατσούκα να δίνει το ρεπορτάζ του απευθείας από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Νατάσας Γκαρά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε η οποιαδήποτε πρόθεση παραπλάνησης εκ μέρους της δημόσιας τηλεόρασης.

Επικαλούμενος τις απαντήσεις της διοίκησης της ΕΡΤ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος έκανε χρήση της αναρρωτικής του άδειας από τον περασμένο Ιανουάριο και πως αυτό δεν το απέκρυψε ποτέ η ΕΡΤ, μεταδίδοντας μάλιστα, συνέντευξη που έλαβε στην Αθήνα.

Η δημόσια τηλεόραση, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ανταποκρινόμενη στο ρόλο της, ήταν από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης που ήταν παρούσα στην εμπόλεμη περιοχή και πριν από τη ρωσική εισβολή και πως σήμερα 8 δημοσιογράφοι έχουν σταλεί στις εμπόλεμες περιοχές με τα απαραίτητα συνεργεία.

Για εξαπάτηση εκ μέρους της ΕΡΤ έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι ακόμη κι έγινε εκ παραδρομής λάθος στον τηλεοπτικό αέρα, ο ίδιος ο δημοσιογράφος θα έπρεπε να το διορθώσει. Η Νατάσα Γκαρά ζήτησε ακόμη, την ανάληψη πολιτικών ευθυνών και την παραίτηση της διοίκησης που συγκάλυπτε το πρόβλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ