ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Βορίδη - Ραγκούση για τον εκλογικό νόμο και τον Γ. Πατούλη

Κόντρα Βορίδη - Ραγκούση για τον εκλογικό νόμο και τον Γ. Πατούλη
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον Μάκη Βορίδη και τον Γιάννη Ραγκούση INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κόντρα για τα δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου είχαν στη Βουλή, Μάκης Βορίδης και Γιάννης Ραγκούσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών που προκλήθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, παρέπεμψε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το θέμα αυτό και επέστρεψε τον χαρακτηρισμό περί γελοιοποίησης.

«Ποιος γελοιοποιείται τώρα; Διαρροές; Κι εσείς τι είστε; Αναπαράγετε τις διαρροές και θέλετε να σας παίρνουμε στα σοβαρά;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βορίδης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πατούλη και τις καταγγελίες περί λογοκλοπής στο διδακτορικό του με τον υπουργό Εσωτερικών να κρατά αποστάσεις από τον Περιφερειάρχη Αττικής.

«Δεν υιοθετώ τίποτα και δεν απορρίπτω τίποτα που αποτελεί αντικείμενο ποινικής και δικαστικής διερεύνησης, αν έχουν γίνει παραβιάσεις προφανώς αυτά θα ελέγχουν... Να τοποθετηθώ εγώ για την έγκυρη "Αυγή;"», είπε και πρόσθεσε ότι επιφυλάσσεται

Μάκης Βορίδης και Γιάννης Ραγκούσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους και για την τροπολογία που αφορά στη λειτουργία του Τύπου αναφορικά με την αστική ευθύνη των ιδιοκτητών.

Για «φίμωση του Τύπου που προσπαθεί να αποκαλύψει τη διαφθορά» κατηγόεησε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Ραγκούση να μιλά για οριζόντια ρύθμιση. «Είναι στο μυαλό σας μια ρυπαροφυλλάδα, το Μακελειό και εσείς φέρνετε μια οριζόντια ρύθμιση; Στοχοποιείτε όλο τον Τύπο; Γιατί δεν βάζετε μέσα και τα site;», είπε και αναφέρθηκε σε διώξεις δημοσιογράφων στην υπόθεση της Novartis.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα έχασε επτά θέσεις στις διεθνείς λίστες. Επί ΝΔ ανακτήσαμε τις επτά θέσεις και ανεβήκαμε άλλες δύο», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών και χαρακτήρισε θράσος να μιλάει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis. «Έχετε αντιληφθεί ότι υπάρχουν εκκρεμείς ποινικές κακουργηματικές υποθέσεις κατά πρώην υπουργού σας; Ότι σήμερα οι κατηγορούμενοι είναι αυτοί που οργάνωσαν την σκευωρία; Εμείς αποφασίσαμε τις αρχειοθετήσεις; Η κα Τουλουπάκη τις αποφάσισε. Εμείς αποφασίσαμε τις διώξεις; Εμείς στείλαμε στην διαδικασία του ελέγχου και επαλείφθηκε η Δικαιοσύνη», είπε και διερωτήθηκε με αφορμή την παρουσία της Ελένης Τουλουπάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αν «είναι Ευρώπη η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε εν ενεργεία δικαστικό να κάνει καταγγελίες για την δική της υπόθεση; Να πει τι η κα Τουλουπάκη; Την περιφέρατε να πει τι; Η Βουλή κίνησε την διαδικασία εναντίον του κ. Βαξεβάνη; Εμείς το αποφασίσαμε; Τι υπονοείτε; Υπονοείτε ότι υπάρχει σχέση της κυβέρνησης με την συγκεκριμένη ανακρίτρια του Αρείου Πάγου; Ότι υποδείξαμε εμείς στην ανακρίτρια τι θα κανει με τον κ. Βαξεβάνη; Τι υπονοείτε ακριβώς; Υπονομεύετε μια διαδικασία που κανονικά θα έπρεπε να την στηρίξετε».

Σε ότι αφορά στην τροπολογία ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι το ισχύον πλαίσιο προβλέπει αστική ευθύνη για τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, εκδότες ή διευθυντές σύνταξης. Σημείωσε ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες καταφέρνουν να εκμεταλλευτούν νομικά κενά για να αποφύγουν την ανάληψη ευθύνης όταν καταδικάζονται για προσβολή της προσωπικότητας ή για συκοφαντία. «Υπάρχουν έντυπα που δεν αναγράφουν τίποτα. Ούτε τον ιδιοκτήτη ούτε εκδότη ή διευθυντή σύνταξης όπως ορίζει ο υφιστάμενος νόμος. Υπάρχει μόνο ο τίτλος της εφημερίδας και τίποτε άλλο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπει τον ορισμό διευθυντή ή διευθυντή σύνταξη που να είναι μέλη των ενώσεων δημοσιογράφων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ