ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή για ακρίβεια κι αισχροκέρδεια

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή για ακρίβεια κι αισχροκέρδεια
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας INTIME

Νέα παρέμβαση στη Βουλή αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα μιλήσει κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, εστιάζοντας στα ζητήματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που ταλανίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, θα κάνει λόγο για ψίχουλα που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στην κοινωνική πλειονότητα από την κυβέρνηση, στηλιτεύοντας τη συνεχιζόμενη άρνησή της να επιβάλει πλαφόν στα τιμολόγια, να φορολογήσει την αισχροκέρδεια και να την ελέγξει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επίσης, αναμένεται να επαναλάβει τις προτάσεις του κόμματός του και για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, καθώς και για αύξηση του κατώτατου μισθού τώρα στα 800 ευρώ.

Σύμφωνα και με όσα μας λένε συνεργάτες του, ο πρώην πρωθυπουργός έχει κλείσει ένα μεγάλο κύκλο επαφών με κοινωνικούς φορείς- τη Δευτέρα είδε και τους εκπροσώπους της ενεργοβόρου βιομηχανίας- κι έχει κι ο ίδιος μια αποκρυσταλλωμένη άποψη για το τι φταίει και το δέον γενέσθαι.

Ο κ. Τσίπρας δεν έκρυψε, εξάλλου, και στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία την ανησυχία του για τις διεθνείς κι εγχώριες εξελίξεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν και τη χώρα μας σε μια νέα ανθρωπιστική κι επισιτιστική κρίση με αφορμή την παρατεταμένη ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, ακόμα και την έλλειψη πρώτων υλών και βασικών αγαθών διατροφής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη ζητήσει από τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο συμβουλευτικό του think tank την εκπόνηση ενός έκτακτου σχεδίου για την αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.

Ο ίδιος, μάλιστα, το περιγράφει ως «out of the box» προκειμένου να καταδείξει το ριζοσπαστικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει, σεβόμενο πάντως την Κοινοτική νομοθεσία.

Την ίδια ώρα, δεν πέρασε απαρατήρητη στον κομματικό μικρόκοσμο η αποστροφή Τσίπρα, πως αυτό το έκτακτο σχέδιο οφείλει να είναι και το επίδικο, η κεντρική διακύβευση στο δρόμο για το τρίτο συνέδριο, που πρέπει να είναι ενωτικό.

Αποδίδεται από εσωκομματικούς εχθρούς και φίλους σε μια ακόμα απόπειρα φυγής προς τα εμπρός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μακριά από την αναπαραγόμενη με κάθε ευκαιρία εσωστρέφεια.

Όσον αφορά, εξάλλου, τις περιοδείες Τσίπρα, θεωρείται πολύ πιθανό να επισκεφθεί αύριο κάποια περιοχή εντός του νομού Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ