ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο CNN Greece για Ουκρανία: Δεν διανοούμαστε να κρατήσουμε πολιτική ίσων αποστάσεων

Οικονόμου στο CNN Greece για Ουκρανία: Δεν διανοούμαστε να κρατήσουμε πολιτική ίσων αποστάσεων
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου INTIME

Με την Άγκυρα, δια στόματος Ιμπραήμ Καλίν, να επιχειρεί να καλύψει με φύλλο συκής την τακτική της να παίρνει αψήφιστα τα μηνύματα των συμμάχων για συμπαράταξη στις κυρώσεις κατά της Μόσχας, η Αθήνα συνεχίζει να στρέφει τους προβολείς στην επιλογή της τουρκικής ηγεσίας να πατάει σε δυο βάρκες.  

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου διαμήνυσε, ότι δεν προσφέρεται ο πόλεμος στην Ουκρανία για τη στάση του επιτήδειου ή του πονηρού ουδέτερου.

Ερωτηθείς ο κ. Οικονόμου από το CNN Greece, ανέφερε ότι: «Η χώρα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη στη στάση της απέναντι στη Ρωσία, με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία, με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και με τους εταίρους της στην Ε.Ε. και πλήρως συνεπής με την ιστορία της και τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία πορεύτηκε ο ελληνισμός μέχρι σήμερα».

Πρόσθεσε δε, με νόημα: «Βλέπουμε, ότι ολόκληρος ο δυτικός κόσμος έχει τεθεί με πολύ μεγάλη σαφήνεια και καθαρότητα στον επεκτατισμό της Ρωσίας, έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή, καταδικάζει καθημερινά τα εγκλήματα κατά αμάχων, την ισοπέδωση μιας χώρας και πεποίθηση της χώρας, της Ελλάδος είναι ότι απέναντι σε αυτό που γίνεται σήμερα στην Ουκρανία, δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα κρατήσουμε την οποιαδήποτε μορφής ουδετερότητα ή την οποιαδήποτε μορφής πολιτική ίσων αποστάσεων».

Υπερθεματίζοντας μάλιστα είπε: «Πολλώ δε μάλλον όταν η πατρίδα μας έχει τα χαρακτηριστικά που έχει η χώρα και την ιστορική διαδρομή. Και νομίζω ότι η στάση της χώρας αναγνωρίζεται και από τους συμμάχους και τους εταίρους της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ