ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος για Μητσοτάκη: Δεν μπορεί να βάλει βέτο στα καρτέλ, θα βάλει στο Συμβούλιο Κορυφής;

Ηλιόπουλος για Μητσοτάκη: Δεν μπορεί να βάλει βέτο στα καρτέλ, θα βάλει στο Συμβούλιο Κορυφής;
«Καλό είναι ο πρωθυπουργός να μην περνά τους Έλληνες πολίτες για ανόητους, προσπαθώντας να τους πείσει πως η αποτυχία είναι μεγάλη νίκη και πως κερδήθηκε δήθεν και με απειλή βέτο», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Στην αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε «ιδιαίτερες» πιέσεις κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας με στόχο τη λήψη απόφασης για να τεθεί πλαφόν στη χονδρική αγορά φυσικού αερίου και πως ο πρωθυπουργός προειδοποίησε πως χωρίς την αναφορά αυτή στα συμπεράσματά δεν θα συμφωνούσε στην έκδοσή τους, απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Καταλαβαίνουμε τη μεγάλη δυσκολία του κυβερνητικού εκπροσώπου να δικαιολογήσει άλλη μια μεγάλη εθνική αποτυχία του κ. Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής, όπου η Ισπανία και η Πορτογαλία κέρδισαν εξαίρεση από το ευρωπαϊκό πλαίσιο και θα βάλουν πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, ενώ στην Ελλάδα οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να πληρώνουν», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ίδιος σημείωσε πως, ωστόσο, καλό είναι να μην περνά τους Έλληνες πολίτες για ανόητους, προσπαθώντας να τους πείσει πως η αποτυχία είναι μεγάλη νίκη και πως κερδήθηκε δήθεν και με απειλή βέτο.

«Εδώ δεν μπορεί να βάλει βέτο στα καρτέλ της αισχροκέρδειας στην Ελλάδα που έχουν ήδη κερδίσει 1,4 δισ. ευρώ στη πλάτη των καταναλωτών, θα βάλει στο Συμβούλιο Κορυφής; Αυτή είναι, όμως, η διαφορά ανάμεσα σε προοδευτικούς ηγέτες, όπως ο Κόστα κι ο Σάντσεθ, που παλεύουν για το συμφέρον των λαών τους, και στον νεοφιλελεύθερο κ. Μητσοτάκη», συμπλήρωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ