ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας

Κορωνοϊός - Πλεύρης: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας
«Παρακολουθούμε την πανδημία η οποία εξακολουθεί να είναι εδώ, ωστόσο θεωρούμε ότι σιγά-σιγά πηγαίνουμε σε αποκλιμάκωση. Πρέπει, όμως, να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση για τυχόν αναζωπύρωσή της», δήλωσε ο κ. Πλεύρης από τις Βρυξέλλες ΙΝΤΙΜΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε την Τρίτη πως η πανδημία της Covid-19 εξακολουθεί να είναι εδώ, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση υπό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα αναζωπύρωση της νόσου.

«Παρακολουθούμε την πανδημία η οποία εξακολουθεί να είναι εδώ, ωστόσο θεωρούμε ότι σιγά-σιγά πηγαίνουμε σε αποκλιμάκωση. Πρέπει, όμως, να είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση για τυχόν αναζωπύρωσή της», δήλωσε ο κ. Πλεύρης από τις Βρυξέλλες, όπου παραβρέθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποστείλει άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, η οποία τελεί εδώ και πάνω από ένα μήνα υπό ρωσική εισβολή.

«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη απέναντι στον ουκρανικό λαό που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται. Είμαστε έτοιμοι να τον ενισχύσουμε και να τον υποστηρίξουμε με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και με τη μεταφορά ασθενών από την Ουκρανία στα δικά μας νοσοκομεία».

Λινού στο CNN Greece: Μη βιαστούμε στη χαλάρωση των μέτρων

Την ίδια στιγμή, επιφυλακτική ως προς την όποια απότομη χαλάρωση των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού εμφανίστηκε την Τρίτη, μιλώντας στο CNN Greece, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού. Τονίζει πως ήδη στο «μικροσκόπιο» του επιστημονικού κόσμου βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό μια νέα ανασυνδυασμένη (recombinant) έκδοση της υποπαραλλαγής Deltacron, η οποία φαίνεται πως ενδεχομένως θα μας απασχολήσει στο προσεχές χρονικό διάστημα

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει πει ότι πρέπει να προσέξουμε όλες οι χώρες που προχωρούν σε “χαλάρωση” των μέτρων έναντι της Covid-19, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η εικόνα που έχουμε οι επιστήμονες είναι ότι υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα και πλέον οι άνθρωποι νοσούν πολύ και επομένως μπορεί να έχουμε εκπλήξεις…», σημειώνει χαρακτηριστικά η Αθηνά Λινού.

Διαβάστε σχετικά:

Λινού στο CNN Greece: «Έκπληξη» η ανασυνδυασμένη Deltacron - Μη βιαστούμε στη χαλάρωση των μέτρων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ