ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Οδησσό την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας

Στην Οδησσό την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας
INTIME

Στην Οδησσό αναμένεται να ταξιδέψει την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας, ως επικεφαλής αποστολής από την Αθήνα που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Νίκος Δένδιας έχει επαναλάβει πολλάκις τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον της Αθήνας για την πολυπληθή ελληνική κοινότητα στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σημειώνοντας ότι πέραν της Μαριούπολης είναι γνωστό ότι και στην Οδησσό ζουν πολλοί ομογενείς, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που έχουν προσφύγει εκεί από την ρημαγμένη Μαριούπολη.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί στην Οδησσό με Ουκρανούς αξιωματούχους και με μέλη της ομογένειας.

Ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε χθες με τον Ουκρανό ομόλογό του και τον επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού, σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό τόσο για την παροχή βοήθειας, όσο και για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων από τη Μαριούπολη προς τη δυτική Ουκρανία.

Ειδικά για το τελευταίο είχαν συζητήσει στην τελευταία σύνοδο κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμμάνουελ Μακρόν, με τον Γάλλο πρόεδρο να θέτει το θέμα στον Πούτιν, χωρίς όμως να καταγραφεί χειροπιαστή πρόοδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ