ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Αζόφ: Συνεννοήθηκε με ΥΠΕΞ ο Μητσοτάκης ή πάλι τα έκανε μαντάρα μόνος του;

ΣΥΡΙΖΑ για Αζόφ: Συνεννοήθηκε με ΥΠΕΞ ο Μητσοτάκης ή πάλι τα έκανε μαντάρα μόνος του;
Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως στη ΝΔ παραληρούν κι έχουν κουράσει προσπαθώντας να μαζέψουν το φιάσκο με το ξέπλυμα των νεοναζί στη Βουλή

Για το αν ενεπλάκη στις συνεννοήσεις για την παρέμβαση του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη Βουλή το υπουργείο Εξωτερικών ή «πάλι τα έκανε μαντάρα μόνος του με προσωπική διπλωματία ο Κυριάκος Μητσοτάκης», αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με νέα απάντησή τους σε σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, υποστηρίζουν πως στη ΝΔ παραληρούν κι έχουν κουράσει προσπαθώντας να μαζέψουν το φιάσκο με το ξέπλυμα των νεοναζί του Αζόφ στη Βουλή.

Σε προηγούμενη μέσα στην ημέρα (Παρασκευή) ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου υπογράμμιζε πως βυθισμένη σε αδιέξοδο η ΝΔ επιστρέφει στην παλιά της προπαγάνδα και καταφεύγει σε ανόητες προκλήσεις, όπως αυτή του συσχετισμού tweets του Αλέξη Τσίπρα και του Ηλία Κασιδιάρη.

«Μετά το χθεσινό ομολογημένο φιάσκο της στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση σε πλήρη αποσύνθεση εξέθεσε διεθνώς τη χώρα με έναν νεοναζί να μιλά στην ελληνική Βουλή, θα ανέμενε κανείς σιωπή. Αντί γι’ αυτό ανασύρει από τα σκουπίδια τη θεωρία των δύο άκρων νομίζοντας ότι ο ελληνικός λαός ξεχνά ποιοι ήταν αυτοί που φορούσαν τις περικεφαλαίες μαζί με τον Κασιδιάρη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών κι ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια με το κόμμα του Πούτιν. Ποιοι είναι αυτοί που αναζητούν ακόμα και σήμερα τη “σοβαρή” Χρυσή Αυγή».

«Ως εδώ», πρόσθεσαν στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει κάθε ημέρα πόσο επικίνδυνος είναι και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής: «Στην προσπάθεια του να ξεπλύνει τους νεοναζί του τάγματος Αζόφ πετά λάσπη για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Ο ίδιος που πέταγε λάσπη για τη μεγάλη συναυλία ειρήνης. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει σε όλα. Ας σταματήσει τουλάχιστον να προκαλεί και να δημιουργεί για μια ακόμα φορά τεχνικούς διχασμούς για φτηνούς μικροπολιτικούς σκοπούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ