ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μάχη προόδου-συντήρησης στη Γαλλία - Οι διαχωριστικές γραμμές των επόμενων εκλογών

Μητσοτάκης: Μάχη προόδου-συντήρησης στη Γαλλία - Οι διαχωριστικές γραμμές των επόμενων εκλογών
Ο πρωθυπουργός εξέπεμψε μήνυμα ετοιμότητας προς τα στελέχη του κόμματος

Με μια παραπομπή στις γαλλικές εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρέμβαση του στην προσυνεδριακή συζήτηση στο Χαλάνδρι, προσδιόρισε και το πλαίσιο των επόμενων εθνικών εκλογών οι οποίες όπως επανέλαβε θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας.

«Αν δείτε τι γίνεται σήμερα στη Γαλλία θα διαπιστώστε ότι η μάχη μεταξύ του Προέδρου Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν δεν είναι μια ιδεολογική μάχη. Είναι μια μάχη μεταξύ δυο διαφορετικών αντιλήψεων περί προόδου και συντήρησης. Με τον ίδιο τρόπο πιστεύω διαμορφώνονται τα πολιτικά διλήμματα και στη χώρα μας».

Φιλοτεχνώντας πάνω σε αυτόν τον καμβά ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Πείτε μου εσείς εάν όλα αυτά τα ωραία πράγματα που κάνουμε στο gov.gr έχουν κομματικό χρώμα. Αν είναι δεξιά, αν είναι κεντρώα, αν είναι αριστερά. Δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερά. Είναι σωστά και προοδευτικά. Είναι μέτρα που σέβονται τον πολίτη και είναι μέτρα που αποδεικνύουν ότι αυτή η παράταξη βάζει πάντα τον πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι: «Αυτές οι νέες διαχωριστικές γραμμές θα διαμορφώσουν το πολιτικό τοπίο και καθώς θα πηγαίνουμε και προς τις επόμενες εθνικές εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», ενώ εξέπεμψε και μήνυμα ετοιμότητας προς τα στελέχη του κόμματος: «Όμως θέλω να επαναλάβω ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ο κομματικός μας μηχανισμός να είναι σε απόλυτη εγρήγορση και να τελεί σε μια κατάσταση δυναμικής αναμονής και προετοιμασίας για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και το 14ο Συνέδριο μας έχει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτήν την κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό στο συνέδριο του ερχόμενου Μαΐου: «Θα πιστοποιήσουμε κάτι το οποίο η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών το γνωρίζει. Ότι σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας, την προσαρμογή στο ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι η μεγάλη μας παράταξη, είναι η Νέα Δημοκρατία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ