ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τον πρέσβη και την πρόξενο της Ουκρανίας στην Αθήνα

Συνάντηση του γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τον πρέσβη και την πρόξενο της Ουκρανίας στην Αθήνα
Ο κ. Σταμάτης ενημέρωσε τους δύο διπλωμάτες για τη συντονισμένη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό της Ουκρανίας Υπουργείο Εργασίας

Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Σταμάτης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα Σεργκίι Σουτένκο και την Ουκρανή πρόξενο, Άννα Τισένκο.

Ο κ. Σταμάτης ενημέρωσε τους δύο διπλωμάτες για τη συντονισμένη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό της Ουκρανίας από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα σοβαρά εμπόδια και η ιδιαίτερα δυσχερής κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί πολίτες με αναπηρία και χρόνια νοσήματα εξαιτίας του πολέμου.

Ο κ. Σταμάτης διαβεβαίωσε τους Ουκρανούς αξιωματούχους ότι η ελληνική Πολιτεία θα υποδεχθεί τους Ουκρανούς με αναπηρία που θα φτάσουν στη χώρα μας, με αλληλεγγύη και σεβασμό, διασφαλίζοντας όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης στη βάση της αρχής της ισότητας και της μη διάκρισης.

Στο ίδιο πλαίσιο, συζητήθηκε η πιθανότητα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), σε άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες που διαμένουν σε ιδρύματα στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ