ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος-Πέρκα: Άνθρακες οι υδρογονάνθρακες, άλλη μια επικοινωνιακή φούσκα Μητσοτάκη

Φάμελλος-Πέρκα: Άνθρακες οι υδρογονάνθρακες, άλλη μια επικοινωνιακή φούσκα Μητσοτάκη
Ο τομεάρχης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζουν πως οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνουν καμία άμεσα εφαρμόσιμη λύση για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας INTIME

«Άνθρακες οι υδρογονάνθρακες» και για «άλλη μία επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης Μητσοτάκη» κάνουν λόγο οι Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων.

Ο τομεάρχης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζουν πως δεν περιλαμβάνουν καμία άμεσα εφαρμόσιμη λύση για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας.

«Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε για ακόμα μία φορά την ανεπάρκεια και την αποτυχία της κυβέρνησής του, αλλά και την έλλειψη σχεδίου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας. Οι δηλώσεις του φυσικά δεν λύνουν το πρόβλημα της ακραίας ακρίβειας σε ρεύμα και αέριο ούτε το ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας, προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα επιτείνει η ουκρανική κρίση. Ούτε αντιμετωπίζουν την αισχροκέρδεια και το καρτέλ ενέργειας στα οποία βάζει πλάτη ο κ. Μητσοτάκης», τονίζουν ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και η βουλεύτρια Φλώρινας.

«Το μόνο που υποσχέθηκε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είναι η επιτάχυνση των ερευνών που η δική του κυβέρνηση καθυστέρησε, σε περιοχές που η έγκριση των Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και οι συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ολοκληρώθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, το μόνο που έχει να επιδείξει στη θητεία του είναι αποχωρήσεις εταιρειών και απόσυρση της στήριξης των ΗΠΑ στον αγωγό East Med, με δικαιολογία τις αντιδράσεις της Τουρκίας», επισημαίνουν οι αρμόδιοι τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η αξιοποίηση των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων δεν θα μπορέσει να δώσει άμεσα απαντήσεις και λύσεις για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας. Ούτε θα δώσει απαντήσεις στην κατεύθυνση της κλιματικής ουδετερότητας και της περιβαλλοντικής προστασίας. Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη διάψευση της εξαγγελίας της απολιγνιτοποίησης, προχώρησε σε άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ περί επιτάχυνσης των ερευνών για την εξόρυξη φυσικού αερίου χωρίς όμως να καταθέσει καμία συγκεκριμένη πρόταση ή ρύθμιση», αναφέρουν ο κ. Φάμελλος και η κυρία Πέρκα.

Προσθέτουν, μάλιστα, πως η ενεργειακή και περιβαλλοντική ασφάλεια, αλλά και η βιωσιμότητα της οικονομίας και κοινωνίας απαιτούν σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την εξοικονόμηση και την αποθήκευση ενέργειας, αλλά και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, που «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ΝΔ δεν έχει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ