ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεροβασίλη επικεφαλής του προεδρείου του συνεδρίου, οι εκτιμήσεις για τη μάχη του Σαββάτου

ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεροβασίλη επικεφαλής του προεδρείου του συνεδρίου, οι εκτιμήσεις για τη μάχη του Σαββάτου
Αποφασίστηκε, επίσης, στο προεδρείο να συμμετέχουν ο νεότερος κι ο πιο ηλικιωμένος σύνεδρος, αλλά και να μείνει μία θέση κενή στη μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος Μίμη Δαρειώτη ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, θα προταθεί για επικεφαλής του 23μελούς προεδρείου του τρίτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Αυτό προέκυψε, όπως πληροφορείται το CNN Greece, από τη συνεδρίαση, τη Δευτέρα, της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ).

Αποφασίστηκε, επίσης, στο προεδρείο να συμμετέχουν ο νεότερος κι ο πιο ηλικιωμένος σύνεδρος, αλλά και να μείνει μία θέση κενή στη μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος Μίμη Δαρειώτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο προεδρείο θα συμμετέχουν κι αρκετοί συνδικαλιστές, συμβολική κίνηση για την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εισχωρήσει και σε αυτούς τους χώρους.

Ως προς την ποσόστωση του 20% που θα απολαύσει η αποκαλούμενη «διεύρυνση» (15% για την Αττική), αυτή αφορά όσους εντάχθηκαν στο σχήμα της Προοδευτικής Συμμαχίας το 2019, λίγο πριν τις ευρωεκλογές, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις βουλευτικές εκείνης της χρονιάς.

Πρόκειται για όσους είχαν συμμετάσχει στην εκδήλωση στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου τον Απρίλιο του 2019 κι αφορά, κυρίως, τους πασοκογενείς, τη ΔΗΜΑΡ και τη Γέφυρα.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στις 18.30 της Πέμπτης, ενώ θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί εκπροσώπων των ελληνικών κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν κι εκπρόσωποι αδερφών αριστερών κομμάτων, κάποια από τα οποία συμμετέχουν στις κυβερνήσεις των χωρών τους, όπως οι Ποδέμος στην Ισπανία, το Σιν Φέιν στην Ιρλανδία και η Αριστερή Συμμαχία στη Φινλανδία.

Τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Κυριακή οι συνεδριάσεις θα ξεκινούν στις 10 π.μ. και θα ολοκληρώνονται... όποτε ολοκληρώνονται, αργά δηλαδή το βράδυ.

Όλες οι εσωκομματικές τάσεις, πάντως, προετοιμάζονται για μια σκληρή μάχη, το αποτέλεσμα της οποίας θα αποτυπωθεί στην κάλπη για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση που θα στηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, το απόγευμα του Σαββάτου.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας να σηκώσει το γάντι, στην περίπτωση που η Ομπρέλα επιμείνει στο πολεμικό κλίμα, να αναθεωρήσει τη συμβιβαστική του πρόταση και να προτείνει και για την Κεντρική Επιτροπή να μπορούν να ψηφίσουν όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας, τη 15η Μαΐου.

Από την πλευρά των προεδρικών τάσεων εκφράζεται, ωστόσο, η αισιοδοξία πως υπέρ των προτάσεων Τσίπρα θα ψηφίσει πάνω από το 75% των συνέδρων, ακόμα και σύνεδροι που ανήκουν στην Ομπρέλα τους οποίους, όμως, συνδέει μια μακρά πορεία κοινής συμπόρευσης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ