ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε με τα δόγματα και τις συντεχνίες»

Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε με τα δόγματα και τις συντεχνίες»
Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε να πάρουν σαφή θέση τα κόμματα σε μια σειρά διατάξεων όπως το επίδομα εργασίας για μακροχρόνια ανέργους και την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων INTIME

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κωστής Χατζηδάκης και μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ψευδολογία και καταστροφολογία, καλώντας τους να απαντήσουν με την ψήφο τους εάν είναι με τους συνδικαλιστές του ΕΦΚΑ ή με τους ταλαίπωρους συνταξιούχους.

Μίλησε για διατάξεις με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Είστε με τους πολλούς ή με τα δόγματα και τις συντεχνίες;».

Ο υπουργός Εργασίας κλείνοντας με την ομιλία του τη συζήτηση και λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε και η ΝΔ ζήτησε να πάρουν σαφή θέση τα κόμματα σε μια σειρά διατάξεων όπως το επίδομα εργασίας για μακροχρόνια ανέργους και την επιτάχυνση της απονομής συντάξεων.

«Αφήνουμε τους υβριστές στις ύβρεις τους και συνεχίζουμε με έργο γιατί πιστεύουμε στην πολιτική με αποτέλεσμα», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Αφού έκανε λόγο για έλλειμμα θέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΚΙΝΑΛ, για διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της ρύθμισης για τις συντάξεις προκειμένου να καλυφτούν και άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας, λέγοντας ότι την αντιμετωπίζει θετικά. Σημείωσε ωστόσο, πως η κυβέρνηση να επανέλθει αφού εξεταστεί η δημοσιονομική επίδραση της πρότασης.

Ονομαστική ψηφοφορία έχει ζητήσει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ