ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο CNN Greece: Ρωτήστε το ΚΙΝΑΛ γιατί επέλεξε να προστατεύσει τον Παύλο Πολάκη

Οικονόμου στο CNN Greece: Ρωτήστε το ΚΙΝΑΛ γιατί επέλεξε να προστατεύσει τον Παύλο Πολάκη
O Γιάννης Οικονόμου απάντησε στις επικρίσεις της Χαριλάου Τρικούπη ότι η κυβέρνηση αντέγραψε την πρόταση της για τη φθηνή στέγη ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

«Δεν πρέπει να απευθύνετε αυτήν την ερώτηση σε εμένα. Πρέπει να απευθύνετε στο Κίνημα Αλλαγής το ερώτημα γιατί επέλεξε να προστατεύσει τον κ. Πολάκη εχθές», ήταν το σχόλιο, σε αιχμηρό ύφος, που επεφύλαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο ερώτημα του CNN Greece για τη στάση του ΚΙΝΑΛ στη χθεσινή ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Ταυτόχρονα ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε στις επικρίσεις της Χαριλάου Τρικούπη ότι η κυβέρνηση αντέγραψε την πρόταση της για τη φθηνή στέγη, στρέφοντας τους προβολείς στην πολύμηνη τροφοδοσία του δημόσιου διαλόγου με το κυβερνητικό σχέδιο για τη στήριξη νέων και ευάλωτων μέσω αυτής της δράσης:

«Αυτό που ενδιαφέρει την κυβερνηση είναι με συγκεκριμένες πολιτικές να απαντά στα υπαρκτά προβληματα της κοινωνίας. Είναι πάνω από 7 ή 8 οι φορές που έχει αναφερθεί από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα ο πρωθυπουργός και κυβερνητικά στελέχη στην πολιτικη για τη στέγη», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Πρόσθεσε δε:

«Επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δώσει ρεαλιστικές, ουσιαστικές, εφαρμόσιμες απαντήσεις, τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν οικογένεια. σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία, κυρίως τη νέα γενιά. Τα παιδιά που πάνε να σπουδάσουν, τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν οικογένεια».

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι μέρος του συνολικού πλάνου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της στέγασης, συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής σήμερα: «Θα ξεδιπλωσουμε το υπόλοιπο σχέδιο το επόμενο διάστημα. Το σχέδιο μας είναι επαρκώς μελετημένο έτσι ώστε να δώσουμε ουσιαστικές απαντήσεις σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αφορά στη νέα γενιά», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ