ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλο μέτωπο συστράτευσης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κοτζιάς στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλο μέτωπο συστράτευσης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Ο επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς

Σε ένα μεγάλο μέτωπο συστράτευσης του αριστερού και προοδευτικού κόσμου της χώρας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάλεσε ο Νίκος Κοτζιάς, χαιρετίζοντας το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους, έφερε το παράδειγμα των γαλλικών εκλογών, παρατηρώντας πως αν η Αριστερά ήταν ενωμένη και δεν έδειχνε μικροεγωισμούς θα ήταν τώρα στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών και η εικόνα της Ευρώπης θα ήταν διαφορετική.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών πρότεινε τη συγκρότηση τεσσάρων φόρουμ δράσης των προοδευτικών δυνάμεων για την ανασυγκρότηση της χώρας. Το πρώτο αφορά την ενέργεια- ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια-, το δεύτερο ενός διαλόγου για την επισιτιστική κρίση, το τρίτο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ακρίβεια και στην ανεργία και το τέταρτο για τη δημοκρατία.

Ο κ. Κοτζιάς άφησε και τις αιχμές του για την αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας πως όλοι έχουμε να μάθουμε και να δώσουμε για να πάει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και να ηττηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η συντήρηση.

Μιλώντας για την κυβέρνηση, υπογράμμισε πως τυραννία είναι να εμποδίζεται η αντιπολίτευση να γίνει κυβέρνηση, συμπληρώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τη σκληρή ταξική πάλη από τα πάνω του 19ου αιώνα απέναντι στα κινήματα που θα τον ανατρέψουν.

Ολοκληρώνοντας, παρατήρησε πως υπάρχει κι ο κοινωνικός αντίπαλος, οι δέκα ολιγαρχικές οικογένειες, των οποίων τα προνόμια πρέπει να κοπούν.

«Δεν αρκεί να κερδηθούν οι εκλογές, αλλά να υπάρξει και πολιτική κινητοποίηση τους λαού και να απορριφθεί ο κυνισμός στην πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς, ζητώντας αξιοποίηση της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και μια νέα ατζέντα μακριά από μικροπολιτικές και καβγάδες.

Έκλεισε την ομιλία του, μάλιστα, ανακράζοντας «venceremos».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ