ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθός για να ακούει ο Πολάκης: Όποιος βάλλει εναντίον της γραμμής για πανδημία βάλλει κατά Τσίπρα

Ξανθός για να ακούει ο Πολάκης: Όποιος βάλλει εναντίον της γραμμής για πανδημία βάλλει κατά Τσίπρα
Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε πως το ύφος και το περιεχόμενο της αντιπολιτευτικής γραμμής ήταν προϊόντα συλλογικών αποφάσεων INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Ο Ανδρέας Ξανθός επέλεξε το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για να απαντήσει σε όσα του καταλόγισε χθες Παρασκευή ο Παύλος Πολάκης για την ένταση της αντιπολίτευσης και τη στρατηγική που χρησιμοποίησε απέναντι στην κυβέρνηση για την πανδημία.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε πως το ύφος και το περιεχόμενο της αντιπολιτευτικής γραμμής ήταν προϊόντα συλλογικών αποφάσεων από την ΕΠΕΚΕ Υγείας, τους επιστήμονες τους οποίους συμβουλεύτηκε το κόμμα, το σχετικό Παρατηρητήριο που συγκροτήθηκε, συζητήθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο, στο Πολιτικό Κέντρο και στην προγραμματική συνδιάσκεψη του περασμένου καλοκαιριού.

Ο κ. Ξανθός ανάφερε χαρακτηριστικώς πως υπήρξε απόλυτη συμφωνία για την κριτική που ασκήθηκε και τις προτάσεις που κατατέθηκαν:

«Όποιος επιμένει να βλέπει σήμερα πρόβλημα γραμμής απέναντι στην πανδημία βάλλει εναντίον των συλλογικών αποφάσεων και του προέδρου. Ο Αλέξης Τσίπρας το πήρε πάνω του, γύρισε τη χώρα, μίλησε με ειδικούς κι όλοι συνδιαμορφώσαμε τη γραμμή. Είναι προσχηματική η αντιπαράθεση προεδρικών κι αντιπροεδρικών, δεν υπάρχει κανένα δίλημμα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ του 3% ή του 33%, για το ποιοι θέλουν να ξανακυβερνήσει και ποιοι όχι. Να σταματήσουμε τις απλοϊκότητες και τις αχρείαστες αντιπαραθέσεις. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί με συλλογικότητα, αλληλεγγύη και σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις για να δώσουμε τη μάχη ανατροπής της νεοδεξιάς Μητσοτάκη με όρους αριστερού ριζοσπαστικού προγράμματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ