ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκάγκα: Η πανδημία σαφώς δεν έχει φύγει

Γκάγκα: Η πανδημία σαφώς δεν έχει φύγει
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

«Η πανδημία σαφώς δεν έχει φύγει, το φθινόπωρο πιθανόν να χρειαστεί να είμαστε πάλι προσεκτικοί αλλά για το καλοκαίρι υπάρχει αισιοδοξία»: στη δήλωση αυτή προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως σε αυτή τη φάση «δεν χρειαζόμαστε αυστηρό απαγορευτικό».

Και αυτό γιατί, όπως είπε, στην Ελλάδα μειώνονται τόσο οι εισαγωγές όσο και τα κρούσματα.

Παράλληλα, η κ. Γκάγκα διευκρίνισε πως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες -όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία- δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ουσιαστικά μέτρα.

Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε πως το στοίχημα στο χώρο της υγείας είναι να βρεθούν τα κίνητρα για να παραμείνουν οι νέοι γιατροί στη χώρα.

«Πρέπει να έχουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας ανοιχτό σε κάθε άνθρωπο που το χρειάζεται» ανέφερε.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο υγειονομικός χάρτης της χώρας προχωρά και έχει τεθεί στο τραπέζι η αναδιαμόρφωση του συστήματος υγείας με παρεμβάσεις που αφορούν συγχώνευση νοσοκομείων αλλά και μετατροπή του ρόλου συγκεκριμένων υγειονομικών μονάδων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υπογράμμισε δε την ανάγκη να υπάρξει αξιολόγηση ώστε γιατροί να μπορούν από περιφερειακά νοσοκομεία να έρχονται σε μεγαλύτερα, ή να μπορούν να πηγαίνουν με κάποιο κίνητρο για ένα διάστημα σε περιοχές ανά την Ελλάδα με τουρισμό για να υπηρετήσουν στα νοσοκομεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ