ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος για βανδαλισμό Αγίας Σοφίας: Να ζητηθεί παραδειγματική τιμωρία των ενόχων

Κατρούγκαλος για βανδαλισμό Αγίας Σοφίας: Να ζητηθεί παραδειγματική τιμωρία των ενόχων
Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει πως ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης απαιτεί άμεση και ισχυρή αντίδραση INTIME NEWS

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τις εικόνες που δείχνουν την καταστροφή που έχει υποστεί η ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας, στην Κωνσταντινούπολη, η οποία μετρά ιστορία 1.400 ετών.

Στο μείζον θέμα τοποθετείται, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κι ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει πως ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας απαιτεί άμεση και ισχυρή αντίδραση.

«Η κυβέρνηση πρέπει να γνωστοποιήσει στα διεθνή φόρα τη βεβήλωση και να απαιτήσει από το τουρκικό κράτος την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων», αναφέρει χαρακτηριστικώς ο και βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανάρτηση Κατρούγκαλου:

Αξίζει να σημειωθεί πως το ζήτημα έφερε στην επιφάνεια η Ένωση Ιστορίας της Τέχνης της Τουρκίας με ανάρτησή της στο twitter με την οποία καταγγέλλει πως:
«Ανακαλύψαμε ότι η ιστορική Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση και τη φωτογραφίσαμε, γύρω στις 20:45 σήμερα το βράδυ (18.04.2022)», παραθέτοντας και τη σχετική φωτογραφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ