ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο μισθό: Εσπευσμένη κι ανεπαρκής αύξηση από τον πανικό για την οργή των πολιτών

ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο μισθό: Εσπευσμένη κι ανεπαρκής αύξηση από τον πανικό για την οργή των πολιτών
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος», υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση INTIME NEWS

Στην εκτίμηση πως ο μισθός επί Κυριάκου Μητσοτάκη δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς ρεύματος προχωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάνουν λόγο για εσπευσμένη κι ανεπαρκή αύξηση από τον πανικό Μητσοτάκη για την οργή των πολιτών.

«Ο κ. Μητσοτάκης με καθυστέρηση τριών ετών και τρομοκρατημένος από την οργή του κόσμου για τους λογαριασμούς και την πρωτοφανή ακρίβεια και υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ανακοίνωσε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη άρον άρον μια ανεπαρκή σε σχέση με τα δεδομένα αύξηση του κατώτατου μισθού», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με αρνητικό πληθωρισμό είχε αυξήσει το μισθό 11% το 2019 και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με πληθωρισμό πάνω από 9% τον αυξάνει κατά 7,7%, ενώ τον έχει κρατήσει καθηλωμένο τρία χρόνια και με αντεργατικές ρυθμίσεις έχει μειώσει δραματικά το εισόδημα των εργαζομένων. Η αύξηση αυτή έχει ήδη εξανεμιστεί από τις πρωτοφανείς συνθήκες της ακρίβειας κι εν τέλει καλύπτει ελάχιστο μέρος της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων», παρατηρούν στην Κουμουνδούρου.

«Με λίγα λόγια», προσθέτουν, «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος».

Στο ίδιο μήκος κύματος, σχολιάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ πως επέσπευσε τις ανακοινώσεις μόνο και μόνο για να έχουν κάτι να πουν οι βουλευτές της ΝΔ που θα βγουν στις περιφέρειές τους για το Πάσχα και θα είναι αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε μισό μήνα πλέον:

«Ό,τι και να κάνει, όμως, η κατάρρευσή του είναι πλέον οριστική κι ανεπίστρεπτη. Η νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής, θα προχωρήσει άμεσα στην αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, θα ξηλώσει την εργασιακή ζούγκλα των κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη και θα μειώσει δραστικά τους λογαριασμούς που γονατίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά», συμπληρώνουν στην Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ