Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τους εξοπλισμούς στο Ναυτικό μέχρι να γίνουμε οι ισχυρότεροι
Η Τουρκία θα συνεχίσει να ενισχύει το Ναυτικό της μέχρι να γίνει το ισχυρότερο στην περιοχή και τον κόσμο, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ παράλληλα κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα, χωρίς να την κατονομάζει, ότι ωθεί στο θάνατο στο Αιγαίου πρόσφυγες και μετανάστες τους οποίους σώζει η Τουρκία.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στις δυνάμεις που συμμετείχαν στη διακλαδική άσκηση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα 2022» (Mavi Vatan 2022), o κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στα προγράμματα ενίσχυσης του τουρκικού Ναυτικού λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες με αποφασιστικότητα μέχρι να γίνουμε ο στρατός με το ισχυρότερο Ναυτικό στην περιοχή και στον κόσμο, με τα νέα πλοία που κατασκευάζουμε, τα υποβρύχια και τα οπλικά συστήματα που έχουμε αναπτύξει για τα πλοία μας».
Αιχμές κατά Ελλάδας για το προσφυγικό
Σε ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης για την ολοκλήρωση της άσκησης, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι «ενώ χώρες που θεωρούνται ανεπτυγμένες και σύγχρονες αφήνουν πρόσφυγες να πεθαίνουν στις θάλασσες ή ακόμα προσπαθούν να τους σκοτώσουν βυθίζοντας τα σκάφη τους, εμείς σώσαμε χιλιάδες ζωές από τα σκοτεινά νερά με το Ναυτικό μας και την Ακτοφυλακή μας, σώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το 56% των Τούρκων πιστεύει ότι τους ανήκουν εδάφη άλλων χωρών
Γιαλλουρίδης στο CNN Greece: Λάθος μας που αφήσαμε την Τουρκία σε ρόλο ειρηνοποιού στο ουκρανικό
Τουρκία και Δύση: Η επιστροφή του «Ασώτου»;
Τα αμερικάνικα deals που «ξεκλειδώνουν» τον Κάθετο Διάδρομο
12:26
Από το YouTube στη μεγάλη οθόνη: Το «Backrooms» της A24 αποκαλύπτει το πρώτο του «φρικτό» trailer
12:23
Ψηφιακή ενδυνάμωση ηλικιωμένων και ΑμεΑ - Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο πρόγραμμα
12:12
Στα χέρια των αρχών οδηγός ταξί για υπερβολικό κόμιστρο: Είχε βάλει διπλή ταρίφα 56 φορές
12:09