ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμάζονται για εκλογές ακόμα και στα τέλη Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ: Προετοιμάζονται για εκλογές ακόμα και στα τέλη Μαΐου
Στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως η ΝΔ κυμαίνεται ήδη σε δημοσκοπικά ποσοστά που με δυσκολία ξεπερνούν το 25%, με τη διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση ολοένα να μειώνεται, αν δεν έχει εξαϋλωθεί και πλήρως INTIME NEWS / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κι όχι απλώς γιατί ζητάνε κάλπες από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Και στην Κουμουνδούρου έχουν φτάσει ψίθυροι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει εκλογικό αιφνιδιασμό κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ στις αρχές Μαΐου.

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες, μάλιστα, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι η 5η ή η 12η Ιουνίου.

Δεν αποκλείουν, πάντως, το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες τέλη Μαΐου προκειμένου να μη συμπέσουν με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως κι αν έχει, στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως η φθορά της ΝΔ και του ίδιου του πρωθυπουργού είναι τόσο ραγδαία που ακόμα και το φθινόπωρο μοιάζει πολύ μακρινό για να περιμένει μέχρι τότε ο κ. Μητσοτάκης για να προκηρύξει εκλογές.

Ήδη, άλλωστε, στις δημοσκοπήσεις εδώ και μερικούς μήνες η ΝΔ χάνει κι από μία ποσοστιαία μονάδα κάθε μήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούν στην αξιωματική αντιπολίτευση και πως το διάγγελμα ανακοίνωσης της «καθυστερημένης κι ανεπαρκούς», όπως τη χαρακτηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, αύξησης του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ συμπεριλαμβάνεται στον προεκλογικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σχολιάζουν πως η ΝΔ κυμαίνεται ήδη σε δημοσκοπικά ποσοστά που με δυσκολία ξεπερνούν το 25%, με τη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ολοένα να μειώνεται, αν δεν έχει εξαϋλωθεί και πλήρως.

Την ίδια ώρα, εκτιμούν πως το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να ξεπεράσει, στην καλύτερη περίπτωση, το 12%, ιδίως από τη στιγμή που η δυναμική του, κι αυτό λόγω εντοπιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη, περιορίζεται στην Κρήτη, με την Αττική να αποτελεί αχίλλειο πτέρνα για τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εξάλλου, θα συνεχίσει και μετά το Πάσχα τις στεγανοποιημένες- πραγματοποιούνται χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των ΜΜΕ παρά μόνο της ΕΡΤ- περιοδείες του στην Αττική και στην περιφέρεια, ενόψει και των εσωκομματικών εκλογών της 15ης Μαΐου, αν όχι και βουλευτικών πολύ σύντομα.

Παραλλήλως, στην προσέλκυση νέων μελών εκτιμάται πως θα συνδράμουν και οι 776 υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή, οι οποίοι θα κάνουν το δικό τους προεκλογικό αγώνα το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τα μέσα Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ