ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Ζαχάροβα προς Ελλάδα: Βοηθήσαμε στην απελευθέρωσή σας, εσείς απελαύνετε Ρώσους διπλωμάτες

Αιχμές Ζαχάροβα προς Ελλάδα: Βοηθήσαμε στην απελευθέρωσή σας, εσείς απελαύνετε Ρώσους διπλωμάτες
«Το κράτος, που απελευθερώθηκε με τη βοήθεια της Ρωσίας, έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας», ανέφερε για την Ελλάδα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών AP Photo / Pavel Golovkin

Επανέρχεται με νέες δηλώσεις της στην απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα , αφήνοντας νέες αιχμές προς την Ελλάδα.

«Πρόσφατα, η Ελλάδα, με την οποία έχουμε βαθιές ιστορικές ρίζες, ανακοίνωσε την απέλαση των Ρώσων διπλωματών σε μια πολύ συγκεκριμένη ημέρα, την 6η Απριλίου» έγραψε η Μαρία Ζαχάροβα σε ανάρτησή της στο Telegram.

Όπως αναφέρει, εκείνη την ημέρα βρισκόταν στην Ελλάδα η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, κάτι που κρίνει ότι επηρέασε τις εξελίξεις. «Αν η Νούλαντ εμφανιστεί κάπου, μην περιμένετε καλά πράγματα» ανέφερε, δεικτικά.

Επίσης, η Ζαχάροβα συνδέει την ημερομηνία της 6ης Απριλίου με την επίθεση των Ναζί στην Ελλάδα το 1941 και αναρωτιέται αν η επιλογή έχει να κάνει με σύμπτωση ή μ' έναν «διαβολικά ακριβή υπολογισμό».

«Αλλά το αποτέλεσμα είναι προφανές. Το κράτος, που απελευθερώθηκε και ανοικοδομήθηκε με τη βοήθεια της Ρωσίας, της οποίας πρώτος ηγέτης ήταν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας» συνεχίζει και συμπληρώνει:

«Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την ίδια πίστη με τους Έλληνες, κληρονομήσαμε την ίδια παράδοση και δεν έχουμε παραλείψει ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας. Δείτε μόνο τη βοήθειά μας στις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο πέρυσι».

Στην αρχές Απριλίου η κυρία Ζαχάροβα με αφορμή την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, είχε κάνει λόγο για μια «άνευ προηγουμένου κίνηση» στις ρωσοελληνικές σχέσεις σημειώνοντας ότι «θα απαντήσουμε καταλλήλως».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ