ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη για την επανεκλογή Μακρόν: «Μία νίκη για την Ευρώπη και τη Δημοκρατία»

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη για την επανεκλογή Μακρόν: «Μία νίκη για την Ευρώπη και τη Δημοκρατία»
Ανάρτηση στο twitter για την επανεκλογή του Μακρόν έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Τα συγχαρητήριά του στον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του εκφράζει με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συγχαρητήρια Εμανουέλ Μακρόν. Μία νίκη σημαντική για την Γαλλία, την Ευρώπη και την Δημοκρατία» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεκλέγεται στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, με ποσοστό που αγγίζει το 58,2% βάσει των επίσημων εκτιμήσεων εκλογικού αποτελέσματος του Ινστιτούτου Ipsos που δημοσιοποιήθηκαν μετά το κλείσμο της προεδρικής κάλπης στις 21.00 ώρα Ελλάδος. Η Μαρίν Λεπέν αποσπά ποσοστό 41,8% των ψήφων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «χρίζεται» ο δεύτερος πρόεδρος της Γαλλίας που εξασφαλίζει την επανεκλογή του μετά τον Ζακ Σιράκ, το 2002, σε μία ακόμη αναμέτρηση απέναντι στην Άκρα Δεξιά -η οποία εντούτοις αγγίζει τα υψηλότερα ποσοστά στα οποία έχει ανέλθει έως σήμερα σε προεδρικές εκλογές.

Στον πρώτο γύρο της 10ης Μαρτίου, ο απερχόμενος πρόεδρος και επικεφαλής του κινήματος La République En Marche! είχε εξασφαλίσει ευρύτερη υποστήριξη συγκριτικά με την κάλπη του 2017 (27,8% έναντι 24%). Η υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν, έχοντας εξασφαλίσει ποσοστό 23,1% στον πρώτο γύρο, έδωσε για τρίτη φορά μάχη για τη γαλλική προεδρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ