Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής»
Η διαπίστωση ότι υπάρχει ενεργειακή επάρκεια και δεν αναμένεται να προκύψει διαταραχή στην προμήθεια της χώρας, προέκυψε από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την ενεργειακή επάρκεια μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Gazprom.
Οι επόμενες πληρωμές προς την Gazprom πρόκειται να γίνουν το τρίτο 10ημερο του Μαΐου. Όπως τονίστηκε κατά τη σύσκεψη, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής. Να σημειωθεί επίσης, ότι από το υπουργείο Ενέργειας έχει ήδη ανακοινωθεί αναλυτικό σχέδιο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε οποιαδήποτε εξέλιξη.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέσβης Ιωάννης Βράιλας.
Επίσης έλαβαν μέρος, ο πρόεδρος της ΡΑΕ Θάνος Δαγούμας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φον ντερ Λάιεν: Φυσικό αέριο σε Βουλγαρία και Πολωνία από γειτονικές χώρες της ΕΕ
Ντμίτρι Πεσκόφ: Δεν εκβιάζουμε με το φυσικό αέριο
Η Ρωσία απειλεί την Ευρώπη: Συναγερμός για το φυσικό αέριο – Ετοιμάζεται ευρωπαϊκή απάντηση
«Τέλος χρόνου» για τις χειμερινές εκπτώσεις - Tι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
01:00
ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 27 Φεβρουαρίου
00:30
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Ποιοι δικαιούνται έκπτωση
00:30
Έρευνα σε βάρος του Βρετανού πρώην Επιτρόπου Πίτερ Μάντελσον ζητεί η Κομισιόν
23:59