ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα σήμερα η Φινλανδή πρωθυπουργός - Συνάντηση με Μητσοτάκη, λίγο πριν το αίτημα στο ΝΑΤΟ

Στην Αθήνα σήμερα η Φινλανδή πρωθυπουργός - Συνάντηση με Μητσοτάκη, λίγο πριν το αίτημα στο ΝΑΤΟ
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στους εκπροσώπους του Τύπου AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, Pool

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν, η οποία θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η σημερινή συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της επιθετικής ρητορικής του Κρεμλίνου κατά της σκανδιναβικής χώρας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στους εκπροσώπους του Τύπου.

Η Φινλανδία θα λάβει «εντός λίγων εβδομάδων» την οριστική απόφαση ως προς την κατάθεση υποψηφιότητας για την ένταξη της χώρας ΝΑΤΟ, είχε ανακοινώσει προ ημερών, μιλώντας από τη Στοκχόλμη η Φινλανδή πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί αρκετά γρήγορα. Σε λίγες εβδομάδες, όχι σε μήνες», δήλωσε η Φινλανδή πρωθυπουργός κατόπιν συνομιλιών με την Σουηδή ομόλογό της, Μαγκνταλένα Αντερσον, την ώρα που η Σουηδία δεν αποκλείει επίσης την ένταξή της στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας δεν εξέφρασε ρητώς τη θέση της, όμως τόνισε τα πλεονεκτήματα ενός μέλους του ΝΑΤΟ έναντι ενός απλού εταίρου, όπως είναι σήμερα η Φινλανδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ