Στην Αθήνα σήμερα η Φινλανδή πρωθυπουργός - Συνάντηση με Μητσοτάκη, λίγο πριν το αίτημα στο ΝΑΤΟ
Ανανεώθηκε:
Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν, η οποία θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η σημερινή συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της επιθετικής ρητορικής του Κρεμλίνου κατά της σκανδιναβικής χώρας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στους εκπροσώπους του Τύπου.
Η Φινλανδία θα λάβει «εντός λίγων εβδομάδων» την οριστική απόφαση ως προς την κατάθεση υποψηφιότητας για την ένταξη της χώρας ΝΑΤΟ, είχε ανακοινώσει προ ημερών, μιλώντας από τη Στοκχόλμη η Φινλανδή πρωθυπουργός.
«Πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί αρκετά γρήγορα. Σε λίγες εβδομάδες, όχι σε μήνες», δήλωσε η Φινλανδή πρωθυπουργός κατόπιν συνομιλιών με την Σουηδή ομόλογό της, Μαγκνταλένα Αντερσον, την ώρα που η Σουηδία δεν αποκλείει επίσης την ένταξή της στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας δεν εξέφρασε ρητώς τη θέση της, όμως τόνισε τα πλεονεκτήματα ενός μέλους του ΝΑΤΟ έναντι ενός απλού εταίρου, όπως είναι σήμερα η Φινλανδία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ενεργειακά ασφαλής»
Ταυτόχρονο αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ τον Μάιο από Φινλανδία, Σουηδία - Σκάφη της Συμμαχίας στο Τούρκου
Υποχρεωτικό το IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις: Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
02:00
Eπιστροφή ενοικίου: Μέχρι πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση από τους ενοικιαστές
01:00
ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας
00:30
Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην εξαρτάται από άλλους
23:57