ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωθυπουργός Φινλανδίας: Όλο το περιβάλλον της ασφάλειας άλλαξε όταν η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία

Πρωθυπουργός Φινλανδίας: Όλο το περιβάλλον της ασφάλειας άλλαξε όταν η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία
«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, δεν θα συνέβαιναν ποτέ ξανά στη Φινλανδία», υπογράμμισε η πρωθυπουργός της χώρας AP Photo / Geert Vanden Wijngaert, Pool

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα αποφασίσουμε για την ένταξη μας στο ΝΑΤΟ αναφέρει η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν που δηλώνει σε συνέντευξή της έτοιμη να αντιμετωπίσει τις ρωσικές αντιδράσεις.

«Όλο το περιβάλλον όσον αφορά την ασφάλεια άλλαξε όταν η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία, και αυτός είναι ο λόγος που συζητάμε στη Φινλανδία ποια είναι η θέση μας με αυτήν την αλλαγή, όσον αφορά την ασφάλειά μας», ανέφερε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

«Το συζητάμε στο Φινλανδικό Κοινοβούλιο, και πολύ σύντομα, εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων, θα πάρουμε τις αποφάσεις. Κατά πόσον θα εισηγηθούμε την ένταξή μας ή όχι. Επιδιώκουμε τη συναίνεση ανάμεσα στη Βουλή, την κυβέρνηση, τον Πρόεδρο, σε όλα τα κόμματα. Θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για αυτό το θέμα. Φυσικά έχει να κάνει με την ασφάλεια. Την ασφάλεια της Φινλανδίας, του φινλανδικού λαού», είπε και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τίποτα από όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, δεν θα συνέβαιναν ποτέ ξανά στη Φινλανδία», είπε η κ. Μάριν απαντώντας σε ερώτηση για το λόγο που η Φινλανδία επιδιώκει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και αν θεωρεί ότι η χώρα της θα ωφεληθεί από την είσοδό της στη Συμμαχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ