ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Δεν πείθει ούτε τον συμπαθέστατο Πίνατ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Δεν πείθει ούτε τον συμπαθέστατο Πίνατ
Στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν πως η αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας στη χονδρική του ρεύματος, με πρωταγωνίστρια τη ΔΕΗ, είναι πλέον βέβαιο ότι είναι μεγαλύτερη του 1,5 δισ. ευρώ που είχε εκτιμήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

«Οι γελοίες διαρροές του Κυριάκου Μητσοτάκη μήπως και πείσει πως δεν φταίει ο ίδιος, αλλά οι υπουργοί του για τις παταγώδεις αποτυχίες της κυβέρνησής του και τα απελπιστικά αδιέξοδα των πολιτών, δεν πείθουν ούτε τον συμπαθέστατο Πίνατ, που ενίοτε δαγκώνει και κανέναν», σχολιάζουν με σκωπτικό τρόπο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να αγχώνεται για την αποδοτικότητά τους. Πολύ σύντομα οι πολίτες θα τους απαλλάξουν όλους μαζί από τα καθήκοντά τους», συνεχίζουν στον ίδιο τόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρεί πως το «θράσος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κυβερνητικού του εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ξεπερνά κάθε όριο.

«Εδώ κι οκτώ μήνες σφυράνε κλέφτικα για την αισχροκέρδεια των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. Στη Βουλή κάτω από τη πίεση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να τα αναγνωρίσει και να εξαγγείλει φορολόγησή τους 90%. Εδώ κι ενάμισι μήνα, όμως, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, πέρα από το να κοροϊδεύουν τους πολίτες, πετώντας το μπαλάκι στη ΡΑΕ, η οποία ακόμη μελετάει την “άσκηση”. Και σήμερα, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουν το θράσος να μιλάνε και για μαλλί και για κουρεμένους, όταν έχουν κουρέψει με τους λογαριασμούς ρεύματος όποιον μιλάει ελληνικά», υπογραμμίζουν στην Κουμουνδούρου.

Παραλλήλως, σημειώνουν πως για να μην έχει καμία απορία ο κ. Οικονόμου, η αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας στη χονδρική του ρεύματος, με πρωταγωνίστρια τη ΔΕΗ, είναι πλέον βέβαιο ότι είναι μεγαλύτερη του 1,5 δισ. ευρώ που είχε εκτιμήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

«Ο κ. Μητσοτάκης, που προφανώς δε θα τολμήσει να φορολογήσει το αγαπημένο του fund που πήρε το 17% της ΔΕΗ, ούτε τους αγαπημένους του ιδιώτες παραγωγούς, προσπαθεί μάταια επί ενάμισι μήνα να κουκουλώσει τα υπερκέρδη, κρυπτόμενος πίσω από την αδυναμία της ΡΑΕ, που την έχει αφήσει απογυμνωμένη από προσωπικό, να καταθέσει έγκαιρα τα ακριβή στοιχεία. Όσο κι αν προσπαθήσει όμως, μάταιος κόπος, γιατί τα νούμερα είναι νούμερα και δεν κρύβονται, όσες αλχημείες κι όσους συμψηφισμούς κι αν επιχειρήσουν», συμπληρώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ