Πέτσας: Τις επόμενες εβδομάδες οι ανακοινώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα
Ανανεώθηκε:
Το εθνικό σχέδιο για τη μείωση του ρεύματος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης του Στέλιου Πέτσα σε τηλεοπτικό σταθμό, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών να τονίζει ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν ανακοινώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε πως εάν η Ευρώπη δεν πάρει μέτρα για τις αυξήσεις στο ρεύμα τότε θα το κάνει η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση, όπως έχει γίνει γνωστό, ζήτησε από την Κομισιόν να λάβει κάποια μέτρα προκειμένου να πέσουν οι τιμές της ενέργειας και να περιοριστούν οι αυξήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε:
- Πλαφόν τιμών στα επίπεδα προ κρίσης
- Ημερήσιο όριο τιμών στο +/-10%
- Καθορισμό τιμών σε έκτακτη ανάγκη
- Πλαφόν στο κέρδος χονδρικής
- Ενίσχυση με υγροποιημένο αέριο
Ο κ. Πέτσας είπε πως σε περιόδους όπως αυτή που ζούμε τώρα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας, η κυβέρνηση είναι αυτή που θα παρέμβει για να εξομαλύνει την κατάσταση.
«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε πως «η μικροπολιτική πρέπει να φύγει από το τραπέζι σε τέτοιες δύσκολες συγκυρίες».
SPONSORED
ProntoPegno: Οι «φυλές» των Ελλήνων που χρησιμοποιούν το ιταλικό ενεχυροδανειστήριο
08:58
FT: Γαλλία και Γερμανία εξετάζουν αφαίρεση εξουσιών από την Κάγια Κάλλας - Η αντίδραση της Μόσχας
08:53
Αίγιο: Σήμερα η δίκη του 56χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία ομογενή στην Αυστραλία
08:50
Η νέα, 9η γενιά του Toyota Hilux θα έρθει και στην Ελλάδα
08:49