ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επόμενοι σταθμοί Τσίπρα - Οι εκτιμήσεις για εσωκομματικές εκλογές και βουλευτικές

ΣΥΡΙΖΑ: Οι επόμενοι σταθμοί Τσίπρα - Οι εκτιμήσεις για εσωκομματικές εκλογές και βουλευτικές
Στις 11.00 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί την αγορά του Πύργου, στις 12:30 θα συναντηθεί στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Πύργου, ενώ στις 13.00 θα έχει ανοιχτή συζήτηση με αγρότες και κτηνοτρόφους στην πλατεία Σαβαλίων Image Online

Συνέχεια στις εκτός Αττικής περιοδείες του δίνει από σήμερα Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, αρχής γενομένης από το νομό Ηλείας.

Στις 11.00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα επισκεφθεί την αγορά του Πύργου (εκκίνηση από 28ης Οκτωβρίου 1, μπροστά από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο), στις 12:30 θα συναντηθεί στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ενώ στις 13.00 θα έχει ανοιχτή συζήτηση με αγρότες και κτηνοτρόφους στην πλατεία Σαβαλίων.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές της 15ης Μαΐου θα περιοδεύσει- πέρα από γειτονιές της Αττικής- και σε Χανιά, Αγρίνιο, Άρτα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα του πρώην πρωθυπουργού, εξάλλου, θα είναι γεμάτο κι αυτή την εβδομάδα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν διαφημιστικά σποτ, με πρωταγωνιστή και τον κ. Τσίπρα, τα οποία θα παιχθούν και σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας στο πλαίσιο της καμπάνιας για την προσέλκυση όσο το δυνατό περισσότερων ψηφοφόρων στην κάλπη για την εκλογή προέδρου.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις βουλευτών και στελεχών του κόμματος για το κατά πόσο θα διπλασιαστούν τα μέλη στις 15 Μαΐου, οι περισσότεροι στέκονται με επιφύλαξη, αν και κάποιοι είναι περισσότερο αισιόδοξοι και δηλώνουν στην ιστοσελίδα μας πως μπορεί και να υπερδιπλασιαστούν σύμφωνα με την εικόνα που έχουν αποτυπώσει από τις προσωπικές τους επαφές.

Σε σχέση με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής, φαίνεται πως και η εσωκομματική αντιπολίτευση της Ομπρέλας έχει συμβιβαστεί με το ότι η εκπροσώπησή της σε αυτή δεν θα φτάνει το 40% που έφτανε στην απερχόμενη.

Ναι μεν εκφράζουν την αισιοδοξία τους για ένα αποτέλεσμα καλύτερο του 25% στο συνέδριο, αλλά κι αυτή μάλλον έχει ταβάνι.

Από εκεί και πέρα, οι περισσότεροι στο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως δεν πρόκειται να έχουμε εκλογές νωρίτερα από το φθινόπωρο.

Κι αυτό γιατί ακόμα κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσει σύντομα μέτρα που θα επαναφέρουν τους λογαριασμούς ρεύματος στα επίπεδα του 2021, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από τη μία ημέρα στην άλλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ