ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Δραστική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα

Οικονόμου: Δραστική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στις ανακοινώσεις που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που θα λάβει η κυβέρνηση και θα οδηγήσουν στη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. 

Δίνοντας μόνο ένα γενικό πλαίσιο, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε δραστική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, επισημαίνοντας ότι στις ανακοινώσεις που θα γίνουν στο άμεσο χρονικό διάστημα θα υπάρξει πολύ ουσιαστική στήριξη τόσο σε πολίτες όσο και σε επιχειρήσεις, κάνοντας λόγο για οριζόντια μέτρα και προσθέτοντας ότι παράλληλα η κυβέρνηση συνεχίζει την πίεση για να υπάρχει και συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση.

Ξεκινώντας την εισαγωγική του τοποθέτηση με τα εγκαίνια του τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου LNG που εγκαινίασε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «έργο στρατηγικής σημασίας που θα μας δώσει τη δυνατότητα να διαφοροποιηθούμε πλήρως, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλα τα Βαλκάνια».

«Η Ελλάδα κάνει την κρίση ευκαιρία», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση εργάζεται ώστε να εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας».

Αναφερόμενος στις επικείμενες πληρωμές φυσικού αερίου προς τη Ρωσία, επανέλαβε ότι αυτές θα γίνουν «με τρόπο που να μην δοκιμάζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και μην παραβιάζει τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία».

Κάνοντας εκτενή αναφορά στη ΔΕΗ και το ισχύον καθεστώς, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «το ελληνικό δημόσιο κατέχει σήμερα το 34% της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και ασκεί πολύ ουσιαστικό έλεγχο σε αυτήν».

«Τα δημοσιεύματα για μπόνους στη ΔΕΗ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αν η ενεργειακή κρίση μας έβρισκε με τη ΔΕΗ του 2019 οι συνέπειες για τους καταναλωτές θα ήταν χειρότερες», τόνισε ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι οι Έλληνες πληρώνουν το ρεύμα πιο ακριβά από όλη την Ευρώπη.

Απαντήσεις στις ερωτήσεις:

  • Για ενδεχόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα: Δεν έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο
  • Για την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σχετικά με την ελευθερία του τύπου, από τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα υποβαθμίστηκε 38 θέσεις: Προφανώς δεν υπάρχει θέμα ελευθερίας ή πλουραρισμού του τύπου. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει μια δική της μεθοδολογία, θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό να περιλαμβάνει θέματα συνεπειών της πανδημίας ή θεμάτων που διαχειρίζεται η ελληνική δικαιοσύνη. Οι ελληνικές αρχές κάνουν τη δουλειά τους. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υπάρχει θέμα ελευθερία του τύπου στη χώρα.
  • Για το περιστατικό κακοποίησης στην Αιδηψό: Το περιστατικό προκάλεσε τον αποτροπιασμό όλων μας και είναι θετικό πόσο άμεσα κινητοποιήθηκε η κοινή γνώμη και η πολιτεία θα κάνει τη δουλειά της.

Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ