ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο CNN Greece: Σύντομα οι ανακοινώσεις για το εθνικό σχέδιο για το ρεύμα

Οικονόμου στο CNN Greece: Σύντομα οι ανακοινώσεις για το εθνικό σχέδιο για το ρεύμα
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Ο κύβος ερρίφθη και όλα δείχνουν ότι έχει ξεκινήσει η τελική, αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του ηλεκτροσόκ που προκαλούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του CNN Greece, υποστήριξε ότι:

«Ανακοινώσεις θα υπάρξουν πάρα πολύ σύντομα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο χρονικός ορίζοντας θα είναι πάρα πολύ ευρύς, οι ανακοινώσεις θα γίνουν γρήγορα».

Ο κ. Οικονόμου προσδιόρισε και τους πυλώνες της χρηματοδότησης του εθνικού σχεδίου:

«Σε ό,τι αφορά στους πόρους θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει. Υπάρχει δέσμευση του πρωθυπουργού για φορολόγηση των όποιων υπερκερδών προσδιοριστούν από τη Ρυθμιστική Αρχής Ενέργειας, θα αξιοποιηθούν όσα εργαλεία είχαν αξιοποιηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα και επιπλέον πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό φυσικά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η υλοποίηση της ισχυρής παρέμβασης είναι ανεξάρτητη από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, κατεύθυνση προς την οποία εντείνεται και η εθνική πίεση:

«Ο πρωθυπουργός συνεχίζει την προσπάθεια και την πίεση για να υπάρχει και πανευρωπαϊκή απάντηση. Ανεξαρτήτως αυτού, το εθνικό σχέδιο, το δουλεύουμε το προετοιμάζουμε και ανακοινώσεις θα υπάρξουν σύντομα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ