ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κύμα αισιοδοξίας στο δρόμο προς τις κάλπες της 15ης Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ: Κύμα αισιοδοξίας στο δρόμο προς τις κάλπες της 15ης Μαΐου
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια, επισκεπτόμενος την Πέμπτη την Καβάλα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί και στη Θεσσαλονίκη, πέρα από Χανιά, Αγρίνιο κι Άρτα Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Όσο πλησιάζουμε προς τις εσωκομματικές εκλογές της 15ης Μαΐου, τόσο αυξάνεται και η αισιοδοξία στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τη συμμετοχή των μελών - παλιών, νέων κι όσων εγγραφούν την ίδια ημέρα- σε αυτές.

Αυτό το κύμα αισιοδοξίας εντάθηκε κι από τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στη χθεσινή (Τρίτη) περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στον Πύργο Ηλείας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια, επισκεπτόμενος την Πέμπτη την Καβάλα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί και στη Θεσσαλονίκη, πέρα από Χανιά, Αγρίνιο κι Άρτα.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Στο μεταξύ, το πιθανότερο είναι να στηθούν δύο κάλπες την 15η Μαΐου -για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής- και η τρίτη ψηφοφορία, αυτή που αφορά τις αλλαγές του καταστατικού και στην οποία θα συμμετέχουν οι 4.861 σύνεδροι που ψήφισαν για τον τρόπο εκλογής του προέδρου κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου, να πραγματοποιηθεί ψηφιακά το Σάββατο, 14 Μαΐου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Zoom.

Η διαδικασία θα είναι ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε το καλοκαίρι κατά την προγραμματική συνδιάσκεψη, με κάθε ψηφοφόρο να μπαίνει στο σύστημα με το δικό του μοναδικό αριθμό ώστε να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψηφοφορίας.

Σε σχέση, εξάλλου, με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής διευκρινίζεται πως ο κάθε ψηφοφόρος, δηλαδή τα 61.600 μέλη μέχρι τις 21 Μαρτίου που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, θα μπορεί να ψηφίσει έως το 30% όσων εκλέγονται στην περιφέρειά του.

Για παράδειγμα, στην Αττική όπου εκλέγονται 150 μέλη θα μπορεί να ψηφίσει έως 45, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία που εκλέγονται 34 έως 11 (η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα πάνω).

Όσον αφορά την πολιτική επικαιρότητα και στο επικοινωνιακό της κομμάτι, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό που κατάθεσε ο κ. Τσίπρας για τη ΔΕΗ, καθώς και η περιοδεία του στον Πύργο επισκίασαν την παρουσία Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ