ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου κατά Τσίπρα: Επενδύει στις κρίσεις για να σπείρει με ψέματα τη διχόνοια

Οικονόμου κατά Τσίπρα: Επενδύει στις κρίσεις για να σπείρει με ψέματα τη διχόνοια
«Έντρομος και απεγνωσμένος είναι ο κ. Τσίπρας, που σ' όλη την πολιτική του πορεία επενδύει στις κρίσεις για να σπείρει με ψέματα τη διχόνοια, τον πανικό και την καταστροφή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. INTIME NEWS

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με όσα καταλόγισε από την Καβάλα, όπου περιοδεύει, σε βάρος της κυβέρνησης, εξαπέλυσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επενδύει στις κρίσεις για να σπείρει με ψέματα τη διχόνοια».

«Ο πρωθυπουργός με ψυχραιμία, σχέδιο και σοβαρότητα χειρίζεται, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, αποτελεσματικά κάθε μεγάλη κρίση που ενέσκηψε, μεριμνώντας για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της κοινωνίας και της πατρίδας», σημειώνει ο κ. Οικονόμου.

Προσθέτει δε:

«Έντρομος και απεγνωσμένος είναι ο κ. Τσίπρας, που σ' όλη την πολιτική του πορεία επενδύει στις κρίσεις για να σπείρει με ψέματα τη διχόνοια, τον πανικό και την καταστροφή. Σήμερα μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό των μέτρων για την νέα δραστική ελάφρυνση του κόστους ενέργειας θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που μετρά για την κοινωνία είναι οι πράξεις που προϋποθέτουν δουλειά και γνώση και όχι τα εύκολα συνθήματα και ο τοξικός πολιτικός λόγος».

«Όσο ο κ. Τσίπρας θα αναζητά το επόμενο μετερίζι αντιπολίτευσης που να εξυπηρετεί τα αδιέξοδά του, η Κυβέρνηση με σχέδιο και σύνεση θα προάγει το δημόσιο συμφέρον και θα υπερασπίζεται το επίπεδο ζωής των πολιτών», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

Τσίπρας από Καβάλα: Έντρομος από τη λαϊκή οργή ο Μητσοτάκης ανακοινώνει κάποια μέτρα

«Μετά από εννέα μήνες ανεξέλεγκτης αισχροκέρδειας, έντρομος από τη λαϊκή οργή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει κάποια μέτρα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη στην Καβάλα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με εμπόρους και καταναλωτές για τα πρωτοφανή αδιέξοδα από την ακρίβεια και τους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς και για τα «μέτρα κατόπιν εορτής που ετοιμάζεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός λόγω της ραγδαίας φθοράς».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνάντηση με εργαζόμενους κι απολυμένους από τα Λιπάσματα Καβάλας κι από τα Πετρέλαια Καβάλας στην πλατεία Καπνεργάτη.

Μετά την περιοδεία του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αφού εννέα μήνες ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του να αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια στην ενέργεια έχει λεηλατήσει νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, σήμερα έντρομος μπροστά στην οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθεί να πάρει κάποια μέτρα για να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται.

Για εμάς όποια μέτρα, έστω και τα πολύ αργοπορημένα, είναι καλοδεχούμενα. Ακόμα πιο καλοδεχούμενη όμως είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρει. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία για να σταματήσει αυτή η παρακμή για τον τόπο. Η Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, να έχει γονατίσει νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που είναι τελευταία στους μισθούς, τελευταία στην ελευθερία του Τύπου, τελευταία σε επιδόσεις που ντροπιάζουν τη χώρα πανευρωπαϊκά.

Εδώ από την Καβάλα θέλω να αναδείξω για άλλη μία φορά, την ανάγκη να στηριχθεί με κάθε τρόπο η ελληνική κοινωνία, κυρίως οι μισθωτοί, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, τα νοικοκυριά, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες.

Εδώ από την Καβάλα, που έχει γίνει συνώνυμο της εργασιακής εκμετάλλευσης, της εργασιακής ζούγκλας, με τους χιλιάδες απολυμένους.

Στις 15 του Μάη, λοιπόν, καλούμε τους πολίτες στις εσωτερικές μας διεργασίες. Να συμμετάσχουν ενεργά και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρία χρόνια τώρα εργάζεται άοκνα για να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ