ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας στο CNN Greece: Ισχυροποιούμε το Κράτος Δικαίου

Τσιάρας στο CNN Greece: Ισχυροποιούμε το Κράτος Δικαίου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας INTIME

Ως εφαλτήριο για την υλοποίηση του κοινωνικού αιτήματος για συνέχεια στην ανοδική πορεία που διαγράφει η χώρα, παρομοιάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Με την έναρξη του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας εκκινεί ένας νέος κύκλος διαλόγου μεταξύ των στελεχών της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης για να κάνουμε αυτό που ζητούν οι πολίτες: Να πάμε την πατρίδα μας ακόμα πιο ψηλά», αναφέρει στην παρέμβαση του στο CNN Greece, ο κ. Τσιάρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι καθόλη τη διάρκεια των διαδοχικών κρίσεων, η κυβερνητική πυξίδα δεν απώλεσε τις μεταρρυθμιστικές συντεταγμένες της. «Οι αντιξοότητες των τελευταίων ετών δεν πτόησαν το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, ο οποίος απέδειξε πως η καλύτερη απάντηση στις δυσκολίες είναι η επιμονή στην υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η Εθνική Οικονομία».

Υπερθεματίζοντας προς αυτήν την κατεύθυνση, προσθέτει δε, εμφατικά: «Το Κράτος και η Δημόσια Διοίκηση, με σεβασμό στην αρχή του Κράτους Δικαίου, η οποία ισχυροποιείται και εμβαθύνει στην εθνική έννομη τάξη με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται στο χώρο της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα: «Από τα εθνικά ζητήματα μέχρι την πανδημία και από τις μεγάλες θεομηνίες που έπληξαν την πατρίδα μας μέχρι την ενεργειακή κρίση που επηρεάζει κάθε ελληνικό νοικοκυριό, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει πως μπορεί να διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα τις επάλληλες κρίσεις, μετριάζοντας τις συνέπειες για την κοινωνία, το εισόδημα και την καθημερινότητα των πολιτών».

«Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι ένα κόμμα πολύ διαφορετικό απ΄αυτό που ξέραμε κάποια χρόνια πριν. Είναι μία παράταξη μεγαλύτερη, ευρύτερη, πιο ανανεωμένη, με πολύ περισσότερα ενεργά μέλη, κοντά στην κοινωνία, που αφουγκράζεται τον πραγματικό παλμό της. Αυτό είναι το ουσιαστικό μήνυμα που εκπέμπουμε με το συνέδριο μας».

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, δίνει έμφαση σε αυτήν την κοινωνική απήχηση αναδεικνύοντας την – εμμέσως - ως το υπόβαθρο του συνθήματος που κυριαρχεί στην κορυφαία εσωκομματική διαδικασία: «Είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη. Στην πράξη και όχι στα λόγια και παρά τις επάλληλες κρίσεις που βιώνουμε», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Αιτιολογώντας δε, αυτήν την αναφορά του σημειώνει: «Γιατί στην ιστορία της Μεταπολίτευσης δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που να κλήθηκε να διαχειριστεί τόσες δυσκολίες και να διατηρεί ένα τόσο σημαντικό προβάδισμα».

Ο Γιάννης Οικονόμου υπερθεματίζοντας για τα επίπεδα της λαϊκής αποδοχής που συγκεντρώνει η κυβέρνηση, προσδιορίζει και το διακύβευμα: «Αναμετριόμαστε με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και όχι με τους πολιτικούς αντιπάλους μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να αλλάξουμε την Ελλάδα, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ