ΠΟΛΙΤΙΚΗ

14ο Συνέδριο ΝΔ - Θεοδωρικάκος: Ο δρόμος της ευημερίας περνά από μια αυτοδύναμη πλειοψηφία της ΝΔ

14ο Συνέδριο ΝΔ - Θεοδωρικάκος: Ο δρόμος της ευημερίας περνά από μια αυτοδύναμη πλειοψηφία της ΝΔ
«Ο δρόμος της ευημερίας για τους πολλούς πέρνα από μία νέα αυτοδύναμη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Τάκης Θεοδωρικάκος CNNGreece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Σήμα εκλογικής αυτοπεποίθησης ό,τι: «όταν έρθει η ώρα των εκλογών στα μεγάλα διλήμματα για τη χώρα, στο σταυροδρόμι της νέας εποχής οι Έλληνες έχουν γνώση και κρίση και θα απαντήσουν θετικά», εξέπεμψε από το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι: «Ο δρόμος της προόδου του πατριωτισμού, της κοινωνικής συνοχής ο δρόμος της ευημερίας για τους πολλούς πέρνα από μία νέα αυτοδύναμη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο κ. Θεοδωρικάκος προανέφερε ότι: «Δεν είναι ώρα για αποτυχημένα πειράματα τα έκαναν οι Έλληνες διαψεύστηκαν και απογοητεύτηκαν οι Έλληνες από εκείνους», Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας: «Επειδή με ρωτούν εάν αυτό είναι εφικτό είναι στο χέρι μας είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε με τη σωστή στρατηγική. Με τη σωστή εφαρμογή και επιμονή μπορούμε να το κάνουμε πράξη ξανά».

Πρόσθεσε δε: «Να αποδείξουμε ξανά είναι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη των ανοιχτών λαϊκών οριζόντων, είναι όπως είχε πει ο ιδρυτής της η παράταξη που ταυτίζει το έτος με το λαό την πατρίδα με τους ανθρώπους της και την πρόοδο με το κοινό καλό, η παράταξη που αξίζει, μία μεγάλη νίκη με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Όπως σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στην περίοδο της παγκόσμιας δοκιμασίας που διανύεται: «η πατρίδα μας και οι Έλληνες έχουν ανάγκη από καθαρό μυαλό από εθνική στρατηγική από σιγουριά από σωστό προσανατολισμό στην Πυξίδα και σταθερό χέρι στο τιμόνι. Έχουν δηλαδή ανάγκη από την δημοκρατία την παράταξη της ελευθερίας της Αλληλεγγύης και του πατριωτισμού τις αξίες δηλαδή που αποτελούν την Ιδεολογία μας η πατρίδα και οι Έλληνες έχουν ανάγκη από τον Πρωθυπουργό της ευθύνης, των ανοιχτών οριζόντων, του μέτρου, και της λογικής τον Πρωθυπουργό του αποτελέσματος στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ θα γίνει για τους φοιτητές»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης υποστήριξε ό,τι: «Η ατζέντα της ασφάλειας δεν είναι μία ακροδεξιά ατζέντα. Είναι αυτονόητη υποχρέωση της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης μας, είναι ανάγκη για όλους τους πολίτες. Εμείς δεν εξωραΐζούμε την κατάσταση. Ο αγώνας θα συνεχιστεί με ένταση για να φέρουμε αποτελέσματα».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε ειδική μνεία στην ασφάλεια στα πανεπιστήμια και στην πρόσφατη απομάκρυνση, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, της «ψευτοκατάληψης», όπως την χαρακτήρισε, στο ΑΠΘ και την αντικατάστασή της από μια βιβλιοθήκη: «Ας το καταλάβουν καλά. Αυτή η βιβλιοθήκη θα γίνει και θα αποδοθεί στους φοιτητές και στους καθηγητές του πανεπιστημίου γιατί είναι δίκαιο και σωστό» διαμήνυσε.

Προειδοποίησε δε: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ελληνική αστυνομία Θα κάνουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να είναι ασφαλή τα πανεπιστήμιά μας. Κάνουμε πράξη την ενισχυμένη παρουσία της ΕΛΑΣ στα αεροδρόμια στις εισόδους και εξόδους της χώρας στους τουριστικούς προορισμούς συμβάλλοντας στο αίσθημα ασφάλειας και των πολιτών και των τουριστών συμβάλλοντας στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ό,τι «η πολυπλοκότητα των απειλών που αντιμετωπίζουμε μετατρέπει την εθνική ασφάλεια σε απόλυτη προτεραιότητα περιλαμβάνει δηλαδή και την ασφάλεια των συνόρων μας και την ασφάλεια των πολιτών και την αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής ιδιαίτερα στον Έβρο και την αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας».

Και σημείωσε αφήνοντας αιχμές προς την τουρκική πλευρά ότι: «Στον Έβρο σήμερα δίνουμε καθημερινά μάχες δίνει μάχες η ελληνική αστυνομία γιατί συνεχίζουν να είναι εκατοντάδες οι παράνομοι μετανάστες που επιχειρούν ορισμένοι να σπρώξουν παρανόμως προς τη χώρας μας». Ξεκαθάρισε δε: Οφείλουμε όλοι για λογαριασμό του ελληνικού λαού Να φυλάμε τα σύνορά μας που είναι και Ευρωπαϊκά σύνορα και Αναμένουμε ο Frontex να συνεχίσει να συμπαραστέκεται σε αυτήν την αποστολή την οποία φέρει εις πέρας η ελληνική η αστυνομία σε συνδυασμό με τον Frontex. Στόχος της πολιτικής μας είναι η ασφάλεια των πολιτών σε όλη τη χώρα είναι η προϋπόθεση για να υπάρχει η ελευθερία και ευημερία των πολιτών.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις από τις εργασίες του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ