Τσιάρας στο Συνέδριο της ΝΔ: Η αρχή του κράτους δικαίου στην Ελλάδα ισχυροποιείται
«Η δικαιοσύνη αλλάζει και μαζί της αλλάζει η χώρα, ο κρατικός μηχανισμός και η δημόσια διοίκηση», τόνισε από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.
«Τον Ιούλιο του 2019 οι πολίτες μάς ανέθεσαν μία δύσκολη αποστολή να αλλάξουμε το κράτος. Αναλάβαμε τη δέσμευση να επιχειρήσουμε χωρίς φόβο για τις αναγκαίες τομές», σημείωσε.
Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις επιλογές της κυβέρνησης στην ηγεσία της δικαιοσύνης, στην ευθυγράμμιση της νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή έννομη τάξη, στα εξωδικαστικά εργαλεία για την αποφόρτιση της δικαιοσύνης, στη σύσταση ειδικών τμημάτων, στην αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στην υιοθέτηση νέου κώδικα δικαστικών υπαλλήλων.
«Η κοινή μας προσπάθεια παράγει ήδη αποτελέσματα που καταγράφονται σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις. Το επίπεδο αντίληψης για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης έχει αυξηθεί σε επίπεδα πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η αρχή του κράτους δικαίου ισχυροποιείται», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:
«Όσα κατέκτησε η ελληνική δικαιοσύνη τα τελευταία δύο χρόνια δεν συνιστούν δικαιολογία εφησυχασμού αλλά πρέπει να γίνουν εφαλτήριο για ταχύτερα βήματα».
Πώς το Παρίσι αξιοποιεί την «τηλεψύξη» στον Σηκουάνα για λίγη δροσιά μέσα στον καύσωνα
16:55
Αποχώρησε από τους Δημοκράτες η Θεοδώρα Τζάκρη - Αιχμές κατά Κασσελάκη για «αρχηγισμό»
16:45
Ο γύρος της Ολλανδίας με 49 ευρώ: Προσελκύοντας τουρίστες στα βάθη της τοπικής κουλτούρας
16:40
Μάσκες προσώπου, παγοκολιέδες, ψυχρές γραβάτες: Ευρηματικές μέθοδοι κρατούν μακριά τη ζέστη
16:30