ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσημη κυβερνητική γραμμή οι ψευδείς ειδήσεις - Ο κ. Οικονόμου πρέπει άμεσα να παραιτηθεί

ΣΥΡΙΖΑ: Επίσημη κυβερνητική γραμμή οι ψευδείς ειδήσεις - Ο κ. Οικονόμου πρέπει άμεσα να παραιτηθεί
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας INTIME

Για «διακίνηση ψευδών ειδήσεων» καταγγέλλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελευθερία του Τύπου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Οικονόμου συλλαμβάνεται να διακινεί ψευδείς ειδήσεις και να παραποιεί έγγραφα και στοιχεία. Τον είχε καταγγείλει πρώτος και δημόσια ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Τώρα όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπερνά τον εαυτό του και εξευτελίζει διεθνώς τη χώρα. Δεν δίστασε να αναρτήσει χάρτη από Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για να "αποδείξει" ότι η Ελλάδα στα θέματα Ελευθερίας του Τύπου βρίσκεται σε καλή θέση. Μόνο που ο τίτλος στο γράφημα με τον χάρτη αναφέρεται σε άλλο θέμα. Τόσο το χειρότερο για τον τίτλο κατά τον κ. Οικονόμου. Απλά τον αφαίρεσε. Και όχι μόνο αυτό. Όποιος διαβάσει την έκθεση για την οποία πανηγυρίζουν ο κ. Οικονόμου και οι έμμισθοί του, διαπιστώνει ότι κατατάσσει τη χώρα μας στο κόκκινο, στην ίδια θέση με την Ουγγαρία και την Τουρκία στα θέματα παρεμβάσεων και ανεξαρτησίας του Τύπου».

Στη συνέχεια ζητά την παραίτηση του κ. Οικονόμου σημειώνοντας:

«Η ευκολία με την οποία ο κ. Οικονόμου διακινεί ψευδείς ειδήσεις δείχνει ότι δεν κατανοεί την ανάγκη να παραιτηθεί. Η μη απομάκρυνσή του όμως από τον κ. Μητσοτάκη δείχνει ότι το ψέμα και η προσπάθεια ελέγχου της πληροφορίας αποτελούν την επίσημη κυβερνητική γραμμή. Η σήψη και η παρακμή είναι πλέον ορατές και έξω από τα σύνορα της χώρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ