ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Οικονόμου: Η αλήθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διασταυρωθεί ποτέ μέχρι σήμερα

Γιάννης Οικονόμου: Η αλήθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διασταυρωθεί ποτέ μέχρι σήμερα
«Είναι αδιαμφισβήτητο και εμπειρικά πιστοποιημένο ότι η αλήθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διασταυρωθεί ποτέ μέχρι σήμερα», λέει ο Γιάννης Οικονόμου INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Κριτική στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της χώρας μας στην Ευρώπη όσον αφορά την ελευθερία του λόγου, κάνει ο Γιάννης Οικονόμου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τον κανόνα: όσα λιγότερα καταλαβαίνει κανείς, τόσα περισσότερα λέει».

Και συνεχίζει: «Η έκθεση του Media Pluralism Monitor, υπό την αιγίδα μάλιστα του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι διαυγής και τα συμπεράσματα ξεκάθαρα για τον τίμιο και καλόπιστο αναγνώστη» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει ότι είναι μια έκθεση για την «Ελευθερία της Έκφρασης το 2021» στην Ευρώπη και εξηγεί ότι «ο πίνακας που περιλαμβάνεται στην Έκθεση απεικονίζει τον κίνδυνο για τα μέσα ενημέρωσης και την πληροφοριακή εγγραμματοσύνη στην Ευρώπη, κατατάσσοντας την Ελλάδα στο μέσο όρο, υπερβαίνοντας μάλιστα χώρες με μεγάλη παράδοση και υπολειπόμενη λίγων».

Ο κ. Οικονόμου καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «επειδή όλα τα αντιπολιτευτικά εγχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν παταγωδώς, αναζητούν σωτηρία στα ψέματα και τις αλχημείες. Δεν κατανοούν ότι τα ψέματα είναι βαρίδια που τους βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στο βούρκο της πολιτικής ανυποληψίας. Είναι αδιαμφισβήτητο και εμπειρικά πιστοποιημένο ότι η αλήθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διασταυρωθεί ποτέ μέχρι σήμερα».

ΣΥΡΙΖΑ: Όνειδος για την ελευθεροτυπία στην Ευρώπη η έκθεση για τη φίμωση του Τύπου από τον Μητσοτάκη

«Κόλαφο για την ελληνική κυβέρνηση αποτελούν τα συμπεράσματα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, από έξι διεθνείς οργανώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης "Controlling the Message: Challenges for independent reporting in Greece" ("Έλεγχος του μηνύματος: Προκλήσεις για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία στην Ελλάδα")», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, στην έκθεση αναφέρεται πως η ούτως ή άλλως συστημική κρίση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί εξαιτίας των προσπαθειών της κυβέρνησης της ΝΔ να φιμώσει τις επικριτικές κι αντίθετες φωνές.

Μάλιστα, η έκθεση διαπιστώνει ότι οι εφημερίδες και οι μεμονωμένοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται ιδεολογικώς στο πλευρό της αντιπολίτευσης ή ακόμα και τηρούν ουδέτερη στάση, γίνονται από την κυβέρνηση αντικείμενο άνισης μεταχείρισης, υπονομεύοντας τις δημοσιογραφικές τους δραστηριότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ